Wie zijn wij


Hallo, welkom op mijn website! Ik ben Elma de Vries en ben sinds 1984 getrouwd met Henk de Vries, samen hebben we 2 kinderen ( dochter geboren in 1985 en een zoon geboren in 1988 ). Wij wonen en werken in Groningen. Henk heeft een volledige baan en ik werk 16 uur in de week ( late diensten ) als wijk – ziekenverzorgende bij de thuiszorg. Op deze manier ben ik overdag altijd lekker thuis en heb dan tijd genoeg voor mijn honden.

 

Hoe het allemaal begon……………….

Al vanaf dat ik jong was ben ik opgegroeid met honden en die liefde is nooit overgegaan………..Toen ik in 1984 ging samen wonen met Henk, moest er dan ook direct een hond komen. Dat werd een Engelse Cocker Spaniel, Wanda. Op de foto links, Wanda als pup. Het duurde niet lang of ik zag voor het eerst een Flatcoat lopen en werd op slag verliefd, wauw, wat een mooie hond! Onze volgende hond moest en zou dan ook een Flatcoated Retriever worden!!! Onze Wanda is in maart 1995 overleden en toen zijn we op zoek gegaan naar een Flatcoat pup.

 

Bij een kleine fokker in Barneveld kregen we de 1ste keus uit dat nest en zo kwam onze eerste Flatcoat ” Misty ” bij ons wonen. Op de foto de moeder van onze Misty, Queen From Little Town met haar 9 pups. Misty is geboren op 2-3-1995 en ongeveer 8 weken later bij ons komen wonen. Misty bleek een geweldige hond, die alles leuk vond! Ik heb Gedrag en Gehoorzaamheids trainingen, en flybal met haar gedaan ( ze was helemaal ” ballengek ! ). Henk heeft later de jachttraining met haar gedaan. Ja, die vond echt alles leuk……als je maar met haar bezig was! Ze was super intelligent en een hond uit duizenden!

 

Een paar maanden oud, onze 1ste flatcoat Misty.

 

 

 

Het bekende ” Flatcoat virus ” had in alle hevigheid toegeslagen! Dus moest er gewoon een tweede Flatcoat bij en zo hadden we ons eerste Flatcoat duo! Uit de Swallowsflight kennel kwam Swallowsflight Raven Ultimate Joy, ” Joy ” ( Foto rechts boven ) in sept.1999 bij ons wonen. Joy was een heel ander type dan onze Misty, veel rustiger en en leek veel minder apporteer lust te hebben, maar toen ik onze Joy een keer meenam naar de jachttraining, herkende ik haar niet weer!  De anders zo rustige Joy had totaal geen steadynes meer! Geen tennisballen of speeltjes, maar wild en dummies, dat vond ze heerlijk om te doen. Een grote wens van mij was om eens een keer zelf een nestje te fokken met Joy. Op 18 maart 2004 werd er 1 reutje geboren. Tot ons grote verdriet is onze Misty in september 2004 overleden. Ze is 9.5 jaar geworden. Foto links boven: ons Flatcoat duo, Joy 4 maanden oud en Misty 4 jaar.

In oktober 2004 kwam uit de Flat Castle’s kennel onze Flat Castle’s Puzzle Of My Heart ” Sandy ” ( foto rechts boven ) bij ons wonen. Die werd door onze Joy met liefde opgevangen. Onze Joy was op dat moment schijnzwanger, had melk produktie en Sandy mocht zelfs melk bij haar drinken. Sandy was een drukke pup en menig lamel is gesneuveld, haha……… Ze is erg slim ( wat ze ook vaak in haar eigen voordeel gebruikt….). Ze was nog maar heel klein of wist ook drommels goed hoe de deuren hier open gingen. Een echte Clown! Ook met haar heb ik Gedrag en Gehoorzaamheids trainingen gedaan en samen zijn we aan de jachttraining begonnen. Jammer genoeg liep ze daar op de training schotangst op en dat is nooit weer goed gekomen. Omdat ze alles heel goed deed en het ook erg leuk vond, ben ik toen op zoek gegaan naar een training waar gewerkt werd zonder schot. Samen hebben we nog een aantal jaren getraind bij Mies Jansen in Roden en Trees Dijk in Delfzijl. Jammer genoeg zouden we nooit een KNJV- proef kunnen lopen…………want als ze een schot hoorde wou ze niet meer werken.

Foto links boven duo Sandy 4 maanden  oud en Joy 5 jaar.

 

De kennelnaam Black Quick Feet werd aangevraagd en op 17 april 2006 werd Joy haar 2de nestje geboren. Er werden 8 pups geboren ( 4 reutjes-4 teefjes ). Sandy vond dit geweldig!

Op 1 juni 2007 werd Sandy zelf moeder van 10 pups ( 5 reutjes – 5 teefjes ).

 

Op 21-5-2009 werd Sandy voor de 2de keer moeder van 8 pups ( 3 reutjes – 5 teefjes ). Uit dit nestje heb ik zelf een teefje gehouden. Heerlijk een pup uit mijn eigen nest! Black Quick Feet Southern Bubbles ” Queen “. Foto links: Queen pas geboren. Toen ze 10 weken oud was ben ik met haar begonnen met de puppy jachttraining bij Ronald van Kampen. Daarna hebben we de Gedrag en Gehoorzaamheids trainingen gedaan op de zaterdagochtend en tegelijk deden we op de zondagochtend de jachttraining bij Paul de Vos.

                                    Queen 9 weken oud.

 

16 april 2010:  Wederom een erg verdietige dag! Onze Joy overlijdt plotseling tijdens onze vakantie op Texel! Toen ik deze foto van ons trio maakte, had ik nooit gedacht dat dit de laatste foto van hun 3en zou zijn ……..het verdriet went nooit! Jammer genoeg hebben we maar 9 maanden mogen genieten van ons trio!
Links Sandy 5 jaar, midden Joy 10 jaar, rechts Queen 11 maanden.

 

 

Sandy jan. 2013                        Sandy april 2006

13-8-2013: Onze derde Flatcoat ” Sandy ” overlijdt t.g.v. een tumor in haar hart. Ze overlijdt 1 dag voor haar 9de verjaardag.

 

 

Inmiddels is Queen, een dochter van onze Sandy uit gegroeid tot een mooie ” dame “, zo af en toe lopen we een show en daar doet ze het dusver goed! In 2010 heeft ze de Retrievertest gedaan en inmiddels hebben we 3 KNJV B-diploma’ s gehaald. Op 31-12-2011 heeft Queen haar eerste nestje gekregen. Op 30-1-2014 is het 2de nestje van Queen geboren, met maar liefst 10 pups, 5 reutjes en 5 teefjes. 1 teefje is hier blijven wonen.

 

 

Black Quick Feet It Had To Be You ” Younique “.
Inmiddels onze 5de Flatcoat.

 

625

Younique is nu inmiddels 3.5 jaar oud en brengt op dit moment haar eerste nestje groot. De pups zijn geboren op 19-6-2017.
Acht pups in totaal 4 reutjes ( 3 lever en 1 zwart ) en 4 teefjes ( 2 lever en 2 zwart )

 

Laatst bijgewerkt: 7-7-2017

 

 

Hieronder nog wat foto’ s vanaf 1995 tot heden:

1995: Misty bij de fokker thuis.

 

 

 

 

Misty

Texel: Misty en ik

 

Swallowsflight True Blue Treasure ( moeder van Joy ) met haar pups

 

1999: ik met pup Joy en Misty 4 jaar oud.

 

 

 

Misty en Joy.                  2006: Joy met haar pups.

 

 

 

Joy

 

 

 

 

Sandy                                               Joy en Sandy

 

Texel 2009: Queen               Joy                    Sandy

 

 

 

 

 

 

Queen                      2009: puppie Queen

 

Italie zomer 2011: Sandy en Queen

 

Sandy en dochter Queen. Vakantie Italie Idromeer mei 2013

 

Comments are closed.