De Flatcoated Retriever

LAND VAN HERKOMST:  Engeland

 

De Flatcoated Retriever is van oorsprong een Engelse jachthond en geschikt voor het opzoeken en apporteren van wild ná  het schot. Hij bruist van levenslust en energie, is dol op water en zwemmen. Flatcoated Retrievers zijn opgewekte, goedaardige, vriendelijke en intelligente honden. Is zeer mensgericht en heeft veel ” will to please “. Zijn normale begroeting bestaat uit graag tegen mensen opspringen en bij voorkeur een grote lik uit te delen, wat je natuurlijk even in goede banen moet leiden…. Hij is wat je noemt de Peter Pan onder de retrievers en blijft dat meestal tot op zijn oude dag. Behalve een gehoorzaamheidstraining ( natuurlijk een ” must “) zal een jachttraining deze hond zeer aanspreken. Andere takken van hondensport zoals, behendigheid, flyball zal hij ook leuk vinden, zolang hij maar iets actiefs kan doen met de baas.

 

VERZORGING:  de vacht van de Flatcoated Retriever is vrijwel waterafstotend en droogt snel op na een regenbui of zwempartij. Vuil en modder laten zich na opdroging vrij eenvoudig uit de vacht borstelen. De vacht heeft verder weinig onderhoud nodig, zo af en toe een kam of borstelbeurt. Soms kan het nodig zijn om de hond naar een goede trimsalon te brengen, waar men het oude haar uit de vacht plukt en de vacht in zijn geheel fatsoeneert.

 

OPVOEDING:  deze hond is redelijk eenvoudig op te voeden, mits de eigenaar consequent kan zijn. De honden zijn uiterst intelligent en leergierig, een combinatie die in de regel vlotte leerlingen oplevert.

 

GEWICHT EN HOOGTE:  reuen 25-35 kg, 58 – 61 cm hoog
teven 22,5-30 kg, 56 – 59 cm hoog.

 

KLEUREN: honden van dit ras komen voor in effen zwart en effen leverkleur. Blond komt zo nu en dan voor, maar is niet erkend.

Comments are closed.