Deel 1 dagboek pups geboren op 31-12-2011!

 

Uit de combinatie Queen en Ziggy zijn er op 31-12-2011
9 zwarte pups geboren ( 5 reutjes en 4 teefjes ).
Voor verdere info over Queen en Ziggy, zie PUPPY INFO

– De pups zijn op donderdag 9-2-2012 gechipt. 
– De puppietest was op donderdag 16-2-2012.
– De pups hebben op vrijdag 10-2-2012 hun enting gehad en zijn allemaal gezond bevonden door de DA.
– De 1ste pup is op woensdag 22-2-2012 ” uitgezwaaid ” en de laatste pup vertrekt op zondag 4-3-2012.

 ——————————————————————————————

KLIK HIER VOOR DEEL 2 DAGBOEK PUPS

 

DEEL 1 DAGBOEK PUPS:

7-2-2012: Filmpje van vanochtend. De pups kunnen steeds beter tegen de kou en dartelen erop los! Ze gaan steeds sneller, zodat ze zo weer uit beeld rennen. Het filmen is soms best wel moeilijk, vooral als je tijdens het filmen een paar pups aan je benen hebt hangen en hun gebitjes in je kuit voelt!

 

 


Oma mishandeling! Ze waagt zich nog wel eens in de ren, maar niet voor lang……….de pups hangen aan haar oren, staart noem maar op.

 

Hun koppies veranderen met de week en worden steeds mooier. Pup 38 dagen oud.

 

 

6-2-2012: Het is koud, maar gelukkig droog en zonnig winterweer. De pups gaan regelmatig ( zo om de 2 uur 10 minuutjes naar buiten. Allemaal plasjes en poepjes doen en dan nog even spelen. Ze vinden het heerlijk om naar buiten te gaan! Tussendoor meldt zich soms wel een pup, die gaat dan onrustig piepen en krabt dan tegen het glas van de schuifpui. Ideaal dat de ren daar aan grenst! Even de pui open en dan rent de pup naar het gras, plasje of poepje doen en dan gauw weer terug en floep weer naar binnen. Knap hoor!

 

Deze foto kreeg ik toegestuurd van een toekomstig baasje. Foto is gemaakt op de puppiebezoekdag afgelopen zaterdag 4 febr. Ja, dat krijg je ervan als je je koppie in de struiken stopt!

 

Reutje blauw.

 

Teefje groen.

 

 

5-2-2012: Vanmorgen was het 1 week geleden dat alle pups gewogen waren, dus allemaal maar weer even op de weegschaal. Reutje licht-paars viel tijdens het wegen weer in slaap. De pups wegen nu tussen de 3530 en 4180 gram. Reutje bruin is nog steeds de zwaarste.

 

 

4-2-2012: Vandaag was het alweer de 3de puppie bezoekdag en vandaag zijn de pups alweer 5 weken oud. Gisteren om een uurtje of 12 hield het op met sneeuwen. De puppie buitenren sneeuwvrij gemaakt, zodat ze toch nog af en toe even naar buiten konden. Ook vandaag zijn ze regelmatig even naar buiten geweest en sommige pups beginnen zich al te melden voor het doen van een plasje of een drukker, doordat ze aan de schuifpui krabbelen om naar buiten te willen. Zo knap!

Filmpje van gisterenmiddag.

 

 

Puppie sneeuwpret van vanochtend 4-2-2012.
 

 

 

3-2-2012: DE EERSTE SNEEUW! Ja, ik hou er zelf niet zo van, maar de grote honden vinden het super! Eenmaal buiten lijkt het wel of ze er ” gek ” van worden. Balen, want dat is niet zo leuk voor de pups, vind dat toch iets te nat en te koud is voor ze om naar buiten te gaan. Hier ligt best al wel een aardig laagje sneeuw en er vallen dikke vlokken, zodat ze dan aardig nat worden. Hoop dat het straks ophoud met sneeuwen. Inmiddels ligt er al veel meer sneeuw dan op de foto.

 

 

Dat wordt dus af en toe binnen spelen. Reutje blauw op ondekkingstocht.

 

Oma is om mee te spelen maar mams is de melkfabriek, dat weten de pups heel goed. Queen kijkt wel uit en zoekt het gauw hogerop…………anders willen ze maar 1 ding! Reutje paars op de foto.

 

Onze ontsnappings-expert, teefje oranje mocht gisteren ook weer in de kamer spelen, maar nu wou ze de andere kant weer op. Gekke juf!

 

 

2-2-2012: De pups eten vanaf gisteren 4 x daags geweekte brokjes. Elke dag gaan ze een paar keer naar buiten, i.v.m de kou is dit maar heel even. Geweldig om te zien hoe ze dan buiten allemaal plasjes en poepjes doen. Tevens een kwestie van goede timing, want het meeste succes heb je direct na hun slaapje of na het eten. Oh ja, vannacht was er weer 1 onsnapt uit de ren, wie o wie??? Teefje oranje natuurlijk weer! Ja, die weet nu hoe het moet. Sandy spuugde altijd haar eten uit voor de pups, deze week dacht ik nog ” oh, wat fijn dat Queen dat niet doet “. Totdat ze gisteren de ren in ging en ik een bekend geluid hoorde………eerst piepen en dan hoppa alles eruit gooien. Getsie, ik kan heel wat hebben, maar heb daar toch zo’n bloedje hekel aan! Dus na de maaltijd mag Queen even niet bij de pups.

Ze drinken niet veel meer bij mams, maar zo af en toe een slokje is toch nog wel lekker!

 

De nieuwe bench vinden ze leuk.

 

Het is ook gewoon een leuk huisje om samen in te spelen.

 

 

1-2-2012: Weer tijd voor een filmpje. Ik ben even in de ren gaan zitten voor het filmen. De ozo lieve onschuldige puppies worden steeds ondeugender………..voeten en tenen bijten daar zijn ze gek op ( je neus trouwens ook en aan je haren trekken vinden ze ook geweldig ) ! Op het fimpje gaat het nog vrij rustig, meestal zijn ze nog wat hard handiger met me. Nog even en ik zet een bordje bij de ren……………

 

Queen steelt na het voeden weer stiekum een knuffel uit de ren.

 

Afgelopen nacht is teefje oranje uit de ren geklommen! Op de foto reutje paars die ook een poging doet.

 

 
31-1-2012: Gisteren kwam mijn nieuwe bench binnen. Ben er erg blij mee en heb deze nu bij de pups staan.

De pups onderzoeken de bench eerst even, maar zo langzaam aan gaan ze er ook in liggen.

 

Teefje groen in de bench.

 

 

 

30-1-2012: Gisterenmiddag zijn alle pups even 10 min naar buiten geweest. Vanochtend zijn ze even 5 min buiten geweest. Ze vonden het wel koud, want als ik net een paar via de schuifpui naar buiten had vlogen de eerste alweer naar binnen, brrrrrrrr, koud! Het was ook koud, maar ze moeten daar aan wennen, al is het maar 5 minuten. Het is gelijk een stukje zindelijkheids training, want de meesten gingen gelijk ” uit de  broek “. Hieronder een filmpje van vanochtend.

 

 

Gisterenmiddag ook nog geprobeerd kopfoto’s van alle pups te maken. Nou, dat was best heel moeilijk! Niet alle pups wouden goed meewerken, gekke bekkies trekken, net op het moment zelf weer op zij kijken of door beweging onscherpe foto’s. Teefje geel staat er best wel mooi op. We zullen binnenkort wel weer een poging wagen……….

 

29-1-2012: Vanmorgen alle pups maar weer eens gewogen. Nou, de brokkenpap slaat goed aan! De lichste pup is 2800 gr. en de zwaarste pup is reutje bruin met 3300 gr!!!  Ja, bruintje beer mag graag snoepen bij de buren. Alle 9 pups in een keer eten geven lukt niet in mijn eentje, dus doe ik de jongens en de meisjes apart, anders heb je geen overzicht meer en zitten ze zo bij de buur te eten.

De jongens, paars, rood, licht-paars, bruin en blauw.

 

 De meisjes, rose, geel, groen en oranje

 

 

28-1-2012: Vandaag was het weer puppiebezoekdag. Het was wederom gezellig en de pups zijn weer genoeg geknuffeld vandaag.

Gisteravond moest ik wel even lachen om die 2 grote meiden. 1 pup zat tijdens het voeden een beetje klem tussen mama en de schuifpui en dat laten ze dan wel duidelijk horen, dat is echt een ander geluid dan anders. Sandy reageert heel erg op dit geluid en terwijl Queen zich tijdens het voeden er niets van aan trok en gewoon bleef zitten ( van je moeder moet je het maar hebben, haha… ) , wist Sandy niet hoe hard ze naar de ren moest rennen om de pup te ” redden ” ! Ze stoof de ren in, uiteindelijk heb ik de pup bevrijd uit een vastzittende positie, Daarna gingen Sandy en Queen samen de pups verzorgen. Echt heel leuk om de pups met beide grote honden in de ren te zien. Sandy tuttelt er wat mee om.

Sandy en Queen verzorgen allebei de pups.

 

Alweer 4 weken oud. Reutje blauw

 

Teefje rose.

 

 

27-1-2012: Alle honden ( groot en klein ) zijn vanmorgen weer ontwormd. Ook de pups kregen een heel klein mini tabletje met daar achteraan een beetje smeerworst. Dat ging heel goed en geen geklieder met ontwormpasta. Zo af en toe mogen ze per 2 de huiskamer verkennen en binnenkort mogen ze de 1ste stapjes naar buiten zetten.

Hieronder nog een serie foto’ s met als thema ” Gekke bekkies trekken “.

 

 

 

26-1-2012: De pups worden steeds ondeugender……….bijten in elkaars staartje of oortjes.

 

Oma Sandy huppelt natuurlijk weer de ren in.

 

 

25-1-2012: De updates zijn tegenwoordig wat later. Genoeg drukte s’ ochtends………de pups krijgen eerst hun maalijd, deze bestaat nu uit pap met een klein beetje geweekte brokjes erdoor, langzaam aan komen daar steeds meer brokjes door, totdat ze straks gewoon geweekte brokjes eten. Na de maaltijd moet natuurlijk alles worden uitgesopt en verschoond. Alle kleedjes, vachtjes, knuffeltjes draaien dagelijks in de wasmachine, die in deze periode overuren draait. Maar het is zo lekker, als alles er weer lekker schoon bij ligt! Ze eten nu 3 x per dag brokkenpap en na de pap zijn ze altijd even een paar uurtjes aan het ” uitbuiken “.

Lekkere bolle buikjes na de brokkenpap.

 

Mama zorgt voor het nagerecht.

 

Reutje bruin loopt met een knuffeltje. Nog wat sporen van de brokkenpap op zijn snoetje.

 

24-1-2012: De  pups gaan vanaf vandaag 3 x daags pap eten. Vanmorgen alle pups weer gewogen. Inmiddels zijn er 7 pups boven de 2 kilo. De zwaarste pup weegt 2360 gr. Ze zijn prima op gewicht en groeien maar door. Mama Queen geeft ze tegenwoordig ook vaak zittend de melk en een enkele keer staand. Wat bij sommige pups ook best wel handig lukt.

 

 

 
23-1-2012: Henk heeft dit weekend de buitenren geplaatst. De pups moeten nog even wachten en dan mogen ze met goed weer naar buiten. Nog even wat foto’s van gisteren en vanmorgen.

Reutje bruin heeft een ” onder onsje ” met Henk.

 

Sandy is steeds vaker bij de pups te vinden. Ze beginnen ook al te spelen met Oma, die dat prima vindt.

 

De zusjes geel en groen in dromenland.

 

22-1-2012: Ik blijf het altijd zo knap vinden, zo snel als de pups alweer gewend zijn aan de kamerren en 9 van de 10 keer hun plasjes en poepjes op de kranten doen. Als Sandy de kans krijgt duikt ze in de ren bij de pups, zo ook gisterenmiddag weer. Ik zag wel een grote zwarte hond liggen en dacht dat Queen de pups aan het voeden was, maar het volgende moment besefte ik ineens dat die in de tuin rond liep. Oma lag prins heerlijk bij de pups! Nou vind Queen dat op dit moment gelukkig geen probleem meer, behalve als ze zelf aan het voeden is dan stuur ik Sandy er meestal wel uit, of als de pups net slapen. Ik heb ook het idee dat Sandy schijnzwanger is, dat zou precies kloppen met haar loopsheid een maand of 2 geleden. De pups zijn net gewogen en 2 pups zijn nu over de 2 kilo heen gegaan, waarvan de zwaartse nu 2080 gram weegt!!!

 

 

 

21-1-2012: De pups zijn vandaag 3 weken oud! Vanaf vandaag is er elke zaterdag t/m week 6 puppie bezoekdag van 11.00 – 13.00 uur. Vandaag waren de meeste toek. baasjes aanwezig. Het was reuze gezellig en de pups zijn wat af geknuffeld. De meeste mensen kijken natuurlijk dagelijks op de site om de pups te volgen, maar om ze nu in het echt te zien en aan te raken, is natuurlijk heel wat anders. Queen was heel rustig onder al dat bezoek die belangstelling hadden voor haar pups en ging na binnenkomst van alle mensen heerlijk liggen slapen. Bij vertrek hebben we natuurlijk wel even een ” tassencontrole ” gehouden, want sommige hadden wel een erg grote tas bij zich!!! Gelukkig had niemand een pup ontvoerd…………….alle 9 pups zijn nog aanwezig! De pups liggen nu een beetje bij te komen van alle drukte. We laten ze nog even lekker slapen en dan straks weer aan de pap.

Zowel groot als klein vonden het heerlijk om met de pups te knuffelen!

 

20-1-2012: De  pups zijn begonnen aan een massale uitbraak uit de werpkist, dus wordt het nu tijd om de instap er voor weg te halen. Nu hebben ze dus volledig de werpkist en de ren tot hun beschikking  ( dezen zitten aan elkaar ). Gisterenavond hebben de pups voor het eerst pap gehad. Het fimpje is niet zo lang, want Henk had duidelijk handen tekort, aangezien de pups steeds van ” tafel ” weg liepen. De pap smaakte hun prima en vult schijnbaar goed, want ze hebben zich de 1ste 4 uren niet gemeld en waren vanmorgen flink gegroeid! De gewichten zijn nu tussen de 1480 gr. – en de zwaarste weegt 1860 gr.

 

” Ja, ik weet het, ik zie er niet uit …………………maar het was ook zoooo lekker!”

 

 

 

19-1-2012: Gisteren voelde Queen zich in de loop van de dag steeds beroerder en heeft de hele dag niets gegeten. Het drinken vloog er ook gelijk weer uit. Een paar keer getemperatuurd, maar ze had geen koorts. Ik had het idee dat ze toch het zelfde ” virus ” had als Sandy en besloot nog even af te wachten. Inderdaad kreeg ze s’ avonds weer wat meer energie en wou ook weer mee voor de wandeling. Na de wandeling wat rijst met gekookte kip gegeven en dat smaakte haar goed en bleef er ook in. Vanochtend hetzelfde menu gegeven met 2 handjes vol brokken erdoor. Hehe, dat hebben we ook weer gehad! De pups hebben gelukkig nog nergens last van en ik hoop dat dat zo blijft!

Nog een filmpje van ” de bende van 9 “! Ze krijgen steeds meer ” praatjes “……….spelen, lopen ( en vaak weer omvallen ), uit de werpkist klimmen. Het blaffen wordt geoefend en ook de tandjes komen sinds een paar dagen door. Oh, ze worden zo leuk!

 

 

 

18-1-2012:  Even wat tegenslag hier……Maandag is Sandy 1 dagje ziek geweest en begon met overgeven en het niet willen eten, die mocht dus even niet bij de pups komen. Ze is 1 dagje ziek geweest. Ja, en nu Queen dus, dat zat er dus aan te komen. Jammer, want ze wil en kan niet eten, want ze spuugt alles zo weer uit, terwijl ze haar eten zo nodig heeft om de pups te voeden. Het is niet anders, vanavond maar wat rijst met gekookte kip proberen. Hopelijk is het ook maar 1 dagje en ik hoop dat de pups het niet krijgen. Gelukkig zijn ze niet piepklein meer en ze zijn lekker mollig! Ondanks dat ze zich ziek voelt blijft ze zorgzaam voor de pups.

18-1-2012.

 

De pups liggen er niet wakker van dat mama wat ziekjes is en slapen in de gekste houdingen………………….reutje rood.

 

Nog 1. Ja, je moet even goed kijken hoe dit in elkaar zit…de voorpootjes liggen omhoog naast het koppie.

 

17-1-2012: Gisteren mochten de pups even bij Queen drinken in de ren, zo kunnen ze alvast af en toe even wennen aan het feit dat hun wereldje groter wordt dan alleen de werpkist.

 

Tegelijk past het allemaal nog net.

 

Teefje oranje heeft een fopspeen gevonden.

 

 

16-1-2012: De pups worden steeds leuker en beginnen te spelen met elkaar.

 

 

 

 

15-1-2012: Gisteren de kamerren geplaatst en maar goed ook! S’ nachts om een uurtje of 4 ga ik altijd even een keer beneden kijken. Toen was alles okee, maar toen Henk vanmorgen beneden kwam lag er dus een pup in de ren, die was dus uit de werpkist geklommen. Net op tijd de ren geplaatst dus! De pups hun oogjes gaan steeds verder open en ze beginnen ook al op geluid te reageren, dus de oortjes gaan ook al open. Ook beginnen ze steeds meer op je te reageren en met elkaar te spelen. De gewichten liggen nu tussen de 1200 en 1510 gram. Nog een kleine week en dan zullen de pups met de pap beginnen.

Reutje bruin. Heerlijk slapen tussen de knuffels.

 

 Teefje oranje kijkt in de camera.

 

 Teefje groen. Zeg es aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa……..

 

14-1-2012: Vandaag alweer 2 weken oud! Het gaat me veel te snel…………..voor de mensen die op een pup wachten natuurlijk niet, dat is logisch. De ontwikkeling van de pups gaat ook heel snel. We moeten nu echt de kamerren dit weekend plaatsen, want voordat je het weet gaat er wat op verkenning uit hier. De ontwormingsdag van gisteren zijn ze redelijk goed door gekomen. Had het idee dat sommigen wel een beetje last van hun buikje hadden en vanochtend heb ik nog wel wat pups moeten ” schoon poetsen”…..

Hieronder nog een filmpje en een foto van vanmorgen.

 

 


Teefje groen was aan het ” kusjes ” geven aan reutje licht/paars. Zoooooo lief!

 

13-1-2012: De pups beginnen te ” lopen “, hele kleine stukjes natuurlijk, maar daarbij waggelen ze op hun 4 pootjes, doen een paar stapjes en dan vallen ze weer omver, zooooo grappig. Ik zal binnenkort even een filmpje proberen te maken. Vanmorgen de grote honden ontwormd met tabletten en de pups kregen ontwormpasta. Handelingen zoals nageltjes knippen en ontwormen doe ik altijd als ze net gevoed zijn, dan wil het altijd het gemakkelijkste want dan zijn ze lekker moe. Voor nu wacht ik op wat er komen gaat…………een ” dunne poepdagje ” dus!

 

Teefje geel: de foto zegt genoeg………………..lekker is het schijnbaar niet!

 

12-1-2012: Alle pups hebben nu hun oogjes open. Inmiddels wegen de pups tussen de 1020 en 1330 gram. Morgen krijgen ze hun 1ste ontworming.

Kleine blauwe ” spleetoogjes “.

 

Fimpje van vandaag 12-1-2012.

 

11-1-2012: Als mama een keer niet ” thuis ” is hebben wij een hele goede oppas!

 

Reutje rood

 

Teefje rose.

 

10-1-2012: De zwaarste pup woog vanmorgen alweer 1200 gram. Verder beginnen ook bij reutje rood, teefje rose, reutje bruin en reutje blauw de oogjes open te gaan, de rest zal wel spoedig volgen. Ik verheug mij alweer op die mooie blauwe kijkers die ze straks allemaal in het begin hebben. Langzaam aan zullen die dan weer naar bruin kleuren. Hieronder nog een filmpje van vanmorgen.

 

10 dagen oud. Een hoop gesmak, gekreun en drukte bij het ” Tankstation ” !

 

9-1-2012: Hoezo schreef ik gisteren dat de oogjes met 11 a 12 dagen open gaan?? Ik ontdekte vanmiddag dat reutje licht/paars al 1 oogje open ( spleetje ) heeft! 9 dagen oud, dat is wel heeeel snel!

 

9-1-2012: Vanmorgen wogen 5 pups over 1 kilo! De gewichten zijn nu tussen de 940 en 1050 gram. Toevallig komen heel vaak dezelfde pups op de foto, zodat ik nu geprobeerd heb wat andere pups op de foto vast te leggen, want ze zijn natuurlijk allemaal even leuk! Omdat er 2 dagen storing was met de foto’s plaatsen staat er nog een foto bij 6-1-2012, die was zoooo grappig!

Reutje licht / paars bij mams.

 

 

 De zusjes bandje geel en bandje groen zijn beetje uitgeteld na het drinken.

 

Reutje bruin met een hele mond vol.

 

8-1-2012: Hehe, de foto ’s lukken weer! Bij de webhosting hebben ze om de zoveel tijd onderhoud en dan veranderd er weer van alles, zodat hier weer alles ingesteld moet worden. Soms lastig , maar het is niet anders. Zoals voorspeld wogen er vanmorgen 2 pups boven 1 kilo. Beide pups wogen 1010 gram, de rest zal wel spoedig volgen. Vannacht voor het eerst weer boven in m’ n eigen bedje geslapen, halverwege de nacht even beneden gekeken. Queen kwam een dag of 2 geleden echt in een goed ritme in het voeden van de pups en even tijd voor haar zelf nemen. Alles gaat zo mooi en Queen doet het zo goed, dat ik het wel aandurfde om boven te gaan slapen. Het zijn nog niet veel andere foto’ s dan of slapen of drinken, maar ja, daar bestaat hun leventje nu ( nog  ) uit. Ze beginnen zich al wat anders voort te bewegen door de werpkist. Hun oogjes zullen over een paar dagen open gaan ( bij 11 a 12 dagen oud ). Ook altijd een leuk moment!!!

 

Reutje blauw.

 

7-1-2012: Vandaag alweer 1 week oud! Denk dat morgen de 1ste pup over 1 kilo heen gaat. De zwaarste woog vanochtend 940 gram!!! Ik ben tot dusver heel tevreden! De bevalling verliep vlekkeloos en de 1ste week zijn we prima door gekomen. Tot dusver heb ik mij nog nergens zorgen over hoeven maken. Als de pups 3 weken oud zijn beginnen de wekelijkse puppiebezoekdagen! Alle toekomstige baasjes zijn dan elke zaterdag welkom om de pups te zien en te knuffelen natuurlijk! Voor nu moeten ze het allemaal nog even op een afstandje volgen…………

Het uploaden van de foto’s lukte vanmorgen niet, dus maar dan maar weer een filmpje.


Het wordt steeds drukker en voller aan de ” melkbar ” Filmpje van vanmorgen.

 

6-1-2012: Zo wat groeien die pups toch altijd weer snel. Vanochtend gewogen en ze wegen nu tussen de 720 en 850 gram! Ze gaan allemaal mooi gelijk op. Queen kan ze dus prima allemaal zelf voeden. De stamboomnamen zijn op de post gegaan. Om het terug te koppelen naar ” QUEEN ” is het thema voor dit nest voor de reutjes ” Prince ” en voor de teefjes ” Princess ”  geworden.

 

Voor de reutjes:

1 ) Black Quick Feet Devoted Prince

2 ) Black Quick Feet Fabulous Prince

3 ) Black Quick Feet Charming Prince

4 ) Black Quick Feet Famous Prince

5 ) Black Quick Feet Marvellous Prince

 

Voor de teefjes:

1 ) Black Quick Feet Graceful Princess

2 ) Black Quick Feet Precious Princess

3 ) Black Quick Feet Friendly Princess

4 ) Black Quick Feet Cheerful Princess

Hoop binnenkort bericht te krijgen dat de namen zijn goed gekeurd! Welke pup, welke stamboomnaam krijgt wordt pas bekend als de pups gechipt worden ( + 6 week oud ), pas dan wordt de naam aan een  pup gekoppeld. Verder staan deze namen los van de roepnaam, die mogen de nieuwe baasjes zelf bedenken…..

 

 

6 dagen oud en reutje rood ligt met z’n koppie op de grond en zijn kontje omhoog om een ” drukker ” te doen! Zo grappig en zo stoer voor zo’n kleintje.

 

 

Reutje paars geniet met ” volle teugen “, terwijl de rest slaapt!

 

5-1-2012: De pups zijn alweer 5 dagen oud. Queen verzorgd de kleintjes prima en komt nu ook af en toe een kwartiertje uit de werpkist, maar als er een pup piept, is ze er snel weer bij om te kijken wat er aan de hand is. Ook Sandy rent dan heen, die mag nu van Queen iets dichter bij de pups komen. Gisteren lette ik even niet op en toen Queen even niet in de werpkist was, was Sandy snel de werpkist in gedoken om de kleintjes even lekker te wassen. Queen vond het goed en Sandy genoot duidelijk van haar kleinkinderen. Ze vindt ze zooooo leuk!

 

 

4-1-2012: even weer een filmpje van het hele stel in dromenland! Geluid aan!

 

 

 

3-1-2012: Queen ” moedert ” er wat op los en komt tot dusver nog niet de werpkist uit, behalve dan voor de wandelingen. Eenmaal weer terug van de wandeling duikt ze direct weer de werpkist in om daar bij de pups te blijven tot aan de volgende wandeling. Sandy mag van haar nog niet bij de pups komen. Best wel zielig, want ze vind het zooooooo leuk! Vooral als er 1 wat ze hard piept, dan komen al haar moeder gevoelens weer naar boven en rent ze naar de pups. Tot dusver kennen wij dat niet, want bij al onze andere nesten mocht het andere teefje er altijd direct bij. Vaak lagen ze dan met z’n 2en bij de pups. Maar ik geloof dat dat ook wel weer uniek is. De pups hun geboortegewichten lagen tussen de 440 en 480 gram. Vandaag wegen ze tussen de 560 en 650 gram. Het gaat goed dus!

Ik zet natuurlijk weer veel te foto’ s erop? Ik kan ook niet kiezen…ze zijn allemaal zo leuk!

Broer blauw en zus groen helemaal ” in love ” !

 

Teefje oranje, slapen tussen mama haar voorpoten.

 

Teefje rose, slapen met je bekkie open. Geweldig!

 

2-1-2012: Hier alles okee, met het kersverse gezinnetje. De pups groeien goed en zijn tevreden. De eerste tijd ” slaap ” ik altijd bij moeder en pups, dit om alles een beetje in de gaten te houden en in goede banen te leiden. Mams had vannacht flink wat dorst, dus die af en toe een bak water gegeven of soms ligt er een pup verdwaald in een hoekje van de werpkist, die laat dat dan wel horen en zo ben je dan tussen het slapen door af en toe wel wat bezig. Alle pups hebben inmiddels een baasje. Misschien dat er nog 1 reutje beschikbaar is, maar dat hoor ik deze week. Hieronder nog een filmpje en foto’ s van vanochtend.

 

” Wij willen melkkkkkkkkkk!!! ”

 

Alle 9.

 

Lekker gezellig en warm bij Mama.

 

1-1-2012: De eerste dag van het nieuwe jaar en wat een mooi begin voor ons! Hier nog even een verslag hoe het gisteren ging. Alhoewel Queen vrijdagavond 30 dec. naar mijn idee nog niet echt spoedig zou gaan bevallen, had ik toch besloten om beneden te gaan slapen ( en maar goed ook !). Jeetje, wat kan die meid snel bevallen! Tot half 3 s’ nachts moest ze wel 3 keer de tuin in, plassen, poepen, spugen, daarna heb ik even een uurtje geslapen. Om + 4.00 uur hoorde ik een soort dikke boer/kreun en bleek dat ze gespuugd had. Ik lag net weer 10 min in bed, of weer hetzelfde geluid. Weer direct m’n bed uit gesprongen en het bleek dat ze al aan persen was. Henk gauw geroepen en om 4.39 uur werd de 1ste pup geboren. Queen deed het met alle gemak en hoefde nauwelijks te persen. Het leek wel of ze er achter elkaar zo uit ” gleden “. Nog nooit een teefje gehad die zo gemakkelijk haar pups krijgt! In de eerste 39 min. waren er al 5 pups geboren!!! Daarna even 1 uurtje pauze en wederom werden de andere pups in een redelijk tempo geboren. Hieronder nog even een schema. Ze hebben allemaal erg mooie geboorte gewichten. We dachten even dat de weegschaal storing had, omdat er 5 pups hetzelfde gewicht ( 480 gr. ) hebben, maar nee, het klopte wel.

Reutje bandje rood: geboren om 4.39 uur gewicht 480 gram

Teefje bandje oranje: geboren om 5.00 uur gewicht 460 gram

Teefje bandje geel: geboren om 5.05 uur gewicht 480 gram

Reutje bandje paars: geboren om 5.10 uur gewicht 470 gram

Teefje bandje rose: geboren om 5.18 uur gewicht 480 gram

Teefje bandje groen: geboren om 6.16 uur gewicht 450 gram

Reutje bandje blauw: geboren om 6.25 uur gewicht 480 gram

Reutje bandje bruin: geboren om 6.55 uur gewicht 480 gram

Reutje bandje licht paars: geboren om 8.23 uur gewicht 440 gram 

Een natuurtalent zullen we maar zeggen……Trotse Queennie met haar puppies.

 

Oh, wat kan een pupleven toch vermoeiend zijn! Ter plekke in slaap gevallen over moeders poot.

 

31-12-11: Update 12.00 uur: Om 8.23 uur is de laatste pup geboren………of er nog meer komen? Ik denk zelf van niet. Vind het prima hoor! Ik ben hartstikke blij dat het allemaal heel voorspoedig verliep en ik ben super blij met 9 gezonde Flatkoters ( gewichten liggen tussen de 440 en de 480 gram )! Hieronder alvast wat eerste foto’s en een filmpje, verder verslag volgt nog. Na een onrustige, slapeloze nacht is Henk nu even aan het slapen en vanmiddag mag ik. Ik zal z.s.m met de mensen die op een pup wachten contact opnemen of er ja of nee een pup beschikbaar is.

 

Queen met haar 9 pas geboren pups.
 

Queen met haar 9 pups.

 

Reutje rood werd als eerste geboren.

 

Oma Sandy. Onze ervaringsdeskundige kijkt toe en zou het liefst de werpkist induiken!

 

De pup wordt lekker gewassen door Mama Queen.

 

De pup is geboren en zit nog gedeeltelijk in de vliezen.

 

Nog 1, hier kun je de voetjes van de achterpootjes nog beter zien.

 

31 dec. om 4.39 uur wordt de 1ste pup geboren. De vruchtblaas met de pup erin. Geweldig zoals je de voetjes van de pup ziet! 

 

31-12-11: De bevalling is in volle gang! De eerste pup werd om 4.39 uur geboren, er zijn inmiddels 9 pups ( 4 teefjes en 5 reutjes ) update 8.25 uur.

 

 

Nacht van 30 op 31 dec. 2011.Natuurlijk weer ” puffen ” op mijn bed! Nou ja, vooruit dan maar voor deze keer!

 

30-12-11: ( 22.45 uur ) Zoals beloofd een update zodra er veranderingen zouden zijn. Vandaag ging Queen steeds meer graven in de werpkist en heeft ook haar avondmaaltijd laten staan ( ondanks al het lekkers wat ik door de brokken had gedaan ). Vanaf halverwege de avond wordt ze steeds onrustiger en verricht heel wat graafwerkzaamheden in de werpkist. Bij vlagen is ze erg hijgerig. Heb besloten om vannacht bij haar te gaan ”  slapen “. Inmiddels ligt m’ n matrasje in de kamer. Spannend ” worden de pups in 2011 of 2012 geboren??? ”

Alles start klaar, inclusief mijn bed.

 

Tussen het graven door even uitrusten. Zo te zien aan die dikke buik wordt het ook wel tijd dat de pups geboren worden!

 

28-12-11: Jeetje wat gaat dat hard, vooral door de drukke decembermaand is de tijd omgevlogen……….nog maar een dag of 5 en dan verwachtten we de pups! Heb er zo’n zin in, maar het is ook altijd weer reuze spannend! Hoe zal de bevalling gaan, hoeveel pups zullen er komen en welke verdeling van reutjes en teefjes zal het worden??? Gisteren heb ik eerst voorlopig voor het laatst gewerkt en deze dagen zal er altijd wel iemand bij haar thuis zijn. Gisteren ook de kerstboom de deur uitgewerkt en alle kerstversieringen opgeruimd. Normaal laat ik dat altijd wel staan tot nieuwjaarsdag, maar met de aankomende drukte wou ik alles liever nu aan de kant hebben. Met Queen gaat het redelijk goed, wel is ze erg sloom en haar dagindeling bestaat tegenwoordig uit een paar keer per dag een kleine wandeling, eten en weer liggen . Het eten gaat haar steeds meer tegen staan en ze eet haar brokjes alleen op als ik er wat vlees door doe. Zodra er veranderingen op komst zijn, komt het wel op de site en als de bevalling het toelaat zullen er ook dan regelmatig updates zijn. We wachtten af………………..

Foto van een paar dagen geleden. Gewoon een heerlijke houding!

 

24-12-11: Nog even een filmpje die laat zien hoe de pups bewegen in de buik. Je kunt af en toe duidelijk de pups zien bewegen! Ik blijf dat elke keer zo leuk vinden! Goed kijken dan zie je het wel. Nog een dag of 9!

 

 

 

20-12-2011: 7 weken drachtig. Zondag de werpkist neergezet. Die werd gelijk in gebruik genomen, zowel door Sandy als door Queen. Ik had er een grote slaapzak in gelegd en gelijk kwamen de ” graafdriften ” van Queen naar boven. Ze gaat regelmatig daar aan het graven en dan daar ook vaak even liggen slapen. Ik hoef haar niet echt te laten wennen aan de werpkist, want ze vind het heerlijk om erin te liggen. De pups zijn nu heel goed voelbaar en bij Queen is de melkproduktie al begonnen. Wekelijks wordt haar hoeveelheid voer opgehoogd, want ze heeft nog altijd een erg goede eetlust!!!

 

S’ middags na de wandeling weer een maaltijd. Alles wordt nu over 3 maaltijden verdeeld i.p.v. 2

 

 

 

 

Er zit niet zoveel actie meer in. Wandelen, eten, uitbuiken, slapen, groeien……..nou ja, en wat graaf werkzaamheden.

 

 

 

 

 

 

Druk aan het werk in de werpkist.        Pfff, wat kun je daar moe van worden.

 

18-12-2011: Afgelopen vrijdag geprobeerd of ik de pups kon voelen. Ik moest er wel de tijd voor nemen en me goed concentreren, en ja, heel lichtjes kon ik wat voelen. Vandaag weer gevoeld en nu kon ik ze duidelijk voelen!!! Dat vind ik altijd zo Super leuk!!! Elke dag zullen de bewegingen van de pups sterker worden. Vandaag aan de slag en de kamer gedeeltelijk inrichten als afdeling verloskunde. Alles wat anders inrichten en dan de werpkist neer zetten.  Nog een dag of 15……….

 

14-12-2011: Vorige week even wat ” snacks ” voor de vogeltjes in de tuin opgehangen. Goed hoog zodat de honden er niet bij konden, maar Queen haar honger overwint alles en ze heeft toch een lekkere ” vette ” mezenbol te pakken gekregen. Was wel even schrikken i.v.m het netje die er om heen zit, maar gelukkig had ze die niet opgegeten. De volgende dag natuurlijk dunne poep. Verder groeit ze behoorlijk en is ze al behoorlijk dik! Hoop volgende week de pups te kunnen voelen bewegen in haar buik, dat is altijd zoooo leuk! A.s zondag gaan we de werpkist neerzetten. Nog een dag of 19 te gaan…………

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nee, dit jaar geen pakjes onder de kerstboom. Er ligt al zoveel moois onder!!!

 

Vooral als ze op haar zij ligt, is ze tonnetje rond!

 

Mama Sandy verzorgd haar goed en Queen krijgt een hele wasbeurt van haar.

 

9-12-2011: Alles okee hier! Queen ( haar buik ) groeit voorspoedig! Hierdoor gaat ze steeds meer haar buik op zij leggen als ze ligt. De dagen/weken vliegen hier om………..+ nog 24 dagen te gaan ( vind het zelf leuker om te tellen in dagen dan in weken, haha…..). In het weekend voor de kerst (17-18 dec ) zullen we de werpkist in de kamer zetten, zodat ze hier alvast aan kan wennen. Dat wordt even een volle kamer, met de kerstboom erbij!

 

 

Het eten smaakt prima!

 

Uitbuiken????

 

5-12-2011: We zitten alweer op 5 weken dracht en met Queen gaat alles goed, wel wordt ze buiten iets minder actief en rent ze niet meer zo hard, ook het spelen met Sandy is minder. Haar buik groeit maar door en de tepels worden echt groter. Haar eetlust is nog steeds enorm!! Vanaf vandaag gaan we haar hoeveelheid voer elke week iets ophogen. De afgelopen week ontdekte ik in de tuin dat de tulpenbollen waren opgegraven…………nou ik wist wel zeker wie dat had gedaan! Volgens mij heeft ze niets opgegeten.

Queen heeft hard gewerkt en heeft heel wat tulpenbollen uit gegraven!

 

En ze wordt steeds dikker……………

 

 Gewoon in het looppad van de keuken gaan liggen, dan ben je er als 1ste bij!!!

 

28-11-11: YES!!! Queen is echt helemaal drachtig!!! Mijn vermoeden was juist. Het kon ook bijna niet anders. Je kent je hondje dan goed genoeg om te weten dat ze heel anders is en dan die honger van haar en het voller worden in de flanken. Direct bij de 1ste beelden van de echo floepten er al 5 pups in beeld, toen nog een ander gedeelte van haar buik bekeken en ook daar zagen we gelijk alweer 3, dus de verwachting is een redelijk groot nest. Het blijft dan altijd nog een verrassing hoeveel er straks geboren gaan worden…….Ik ben echt hartstikke blij en verheug me alweer op een leuke puppietijd!

 

De echo bij 28 dagen dracht. Al direct bij de 1ste beelden van de echo zagen we de eerste 5 pups.

 

 
 

In de vruchtzakjes zie je de pup ( de lichtere vlek in de donkere vruchtzak ).

 

 

Foto van afgelopen vrijdag 25-11-11 ( 25 dagen dracht ). Normaal heeft ze een hele slanke taille, maar ik kon toen al duidelijk zien dat ze in deze houding voller is in de flanken.

 

23-11-2011: Nog 5 dagen tot aan de echo en dan zullen we zeker weten of Queen puppies verwacht. Ik heb zelf sterk het vermoeden dat ze drachtig is. Altijd een beetje ” de goden verzoek” om dit nu al te vermelden, maar als je het na de echo vermeld, lijkt dit ook zo gemakkelijk. Vandaar dat ik toch maar dit risico neem………
Naast wat kleine gedragsveranderingen en dat ze aanhankelijker is heeft ze een berehonger. Als ik in de keuken sta is Sandy altijd als 1ste erbij, nu is dat Queen. A.s maandag zullen we het weten en nu niet allemaal te blij worden, gewoon door blijven duimen en nog even afwachten……..

 

 

Hmm, ik heb al tegen Henk gezegd, dat als ze niet drachtig zou zijn dat ik m’n schoen op zou eten. Heb dus niet gezegd welke schoen! Hoop niet dat dit hoeft, want deze hoeveelheid calorieen zit ik ook niet op te wachten!

 

 

 

 

 

 

 

5-11-2011: Afspraak voor de echo gemaakt. Deze is op maandag ( avond ) 28 nov.

 

2-11-2011: Queen is voor de 3de en laatste dag gedekt. Denk dat gisteren haar Topdag was, maar ook deze dekking ging heel goed. Voorlopig eindigt ons avontuur hier even tot aan de echo. Vind het nu wel welletjes met die twee tortelduifjes! Ik heb weer heel wat kilometers gereden ( + 700 ) de laatste week en ben het auto rijden nu zelf ook een beetje zat! Nu maar hopen dat het allemaal gelukt is en dat we over een kleine 4 weken op de echo kunnen zien dat ze drachtig is! Zodra de datum van de echo bekend is komt het wel op de site.

 

1-11-2011: Nou, ze zijn echt wel verliefd hoor……dacht ik dat het gisteren al een een goede dekdag was, maar vandaag was het nog beter! Eenmaal uit de auto ” sleurde ” Queen mij richting Ziggy. Het was haar gisteren schijnbaar goed bevallen, haha……Nadat ze elkaar liefdevol  hadden begroet ging de dekking heel vlot. Queen bleeft mooi staan en kroop ook niet meer onder hem weg. Net zoals gisteren stonden ze nog ongeveer een minuut of 20 gekoppeld. Omdat het vandaag helemaal super ging met de dekking, doen we morgen nog een poging………..

 

Onderstaande foto’ s zijn alleen geschikt voor boven de 18!

        De dekking.

 

         De koppeling.

 

31-10-2011: Ja, ze vonden elkaar echt leuk hoor! Vanmorgen is Queen voor het eerst gedekt door Ziggy. Altijd even spannend….zovan is ze echt zo ver? Laat ze zich dekken? Nou, dat ging prima hoor! Ziggy begon met het ” voorspel ” en dat vond ze geweldig en kwam helemaal in de stemming! Ze ging prima voor hem ” staan “, alleen elke keer als die er boven op zat, dook ze weer onder hem weg, maar na haar even wat vastgehouden te hebben ( zonder dwang ) liet ze zich gewillig dekken en had toen duidelijk door wat de bedoeling was. Dit was qua dekking duidelijk een hele goede dag voor haar! Morgenvroeg gaan we ” het ” nog een keer proberen……

 

30-10-2011: De uitslag van vanochtend ( dag 12 van de loopsheid ) door gebeld gekregen. Deze was flink door gestegen naar 7.7 !!! Advies was vanavond laten dekken. Overleg gehad met de eigenaresse van Ziggy en zij heeft al zoveel jaren ervaring dat ze 7.7 nog iets te laag vond, we gaan dus morgenochtend! Ik hoop dat Queen morgen Ziggy leuk vindt???

 

28-10-2011: Vanmorgen in alle vroegte waren we weer in Drachten voor bloed afname. Het bloed afnemen in haar rechter pootje lukte niet, dus toen maar links. Ondanks al het geprik bleef ze redelijk rustig. Net de uitslag door gekregen. Het was nog niet veel omhoog gegaan. Progesteronwaarde nu 3.13.  Ach, het is ook nog maar de 10de dag, komt vast wel goed! A.s zondag ( 12de dag loopsheid ) gaan we weer richting Drachten. Neem aan dat ze begin volgende week wel gedekt gaat worden…..

 

 

 

 

 

 

De broek aan en om beide pootjes drukverbandjes.

” Ik zie er maar belachelijk uit tegenwoordig……….een broek aan en dan van die blauwe dingen om m’ n pootjes”! ” Ik heb alleen maar gezegd dat ik Ziggy zo’n leuke, knappe vent vind en dan krijg je dit gedonder” !

 

26-10-2011: Vanmorgen bloed laten prikken bij Queen. Sandy vind dit verschrikkelijk en die doet altijd net alsof ze op de ” slachtbank ” ligt, alleen daarom was ik zelf al een beetje nerveus, maar gelukkig liet Queen het heel goed toe. Vooral als je met dit soort onderzoeken vaak bloed moet laten afnemen is het heel fijn als je hond een beetje meewerkt! De uitslag kreeg ik 1.5 uur later door gebeld. Deze is 2.56. Dat is nog aan de lage kant maar dat geeft niet, dan zijn we in ieder geval ” de stijging ” nog niet voorbij…….a.s vijdag 28-10-2011 ( 10de dag loopsheid ) weer voor progesteronbepaling.

 

21-10-2011: A.s woensdag 26-10-2011 laten we voor de 1ste keer bloed prikken voor progesteron bepaling. Queen zit dan op de 8ste dag van haar loopsheid. Neem aan dat de waarde dan nog niet zo hoog zal zijn, maar dan kunnen we wel zien wanneer die gaat stijgen………

 

19-10-2011:Een nieuwe pagina erbij i.v.m het aankomende nestje van Queen. Wederom heeft Queen een strak schema qua loopsheid, op 3 dagen nauwkeurig is ze nu precies een half jaar later weer loops ! Nog nooit een teefje gehad die echt zo precies elk half jaar loops is! Heel anders dan haar moeder Sandy, die heel erg kan schommelen met de periodes tussen de loopsheid en soms 4, 5, 6, 7, of zelfs 8 maanden er tussen kan hebben. Queen is dus vandaag 19-10-2011 loops geworden en vanaf nu kan iedereen alles gaan volgen via dit dagboek. Eerst de loopsheid, dan de dekkingen, de echo en dan hopenlijk met een vervolg van de dracht, de geboorte en het opgroeien van de pups……….Het dagboek van de pups zal net zo als op onze vorige website bijna dagelijks worden bijgehouden.

Volgende week zullen we beginnen met progesteron bepaling door bloedonderzoek om te kijken op welke dagen ze het beste gedekt kan gaan worden.

48 Responses to Deel 1 dagboek pups geboren op 31-12-2011!

 1. Danitsja says:

  Wat spannend!!!! Het gaat echt beginnen, hoop dat je woensdag al een mooie waarde hebt en er daarna vlot gedekt kan worden. Wij gaan jullie ook weer volgen, succes!!!

 2. Lenie says:

  Spannend, kijk zondag even weer op je site

  Veel succes

 3. Roxanne & Lauran says:

  Goed nieuws!!! 😀 We houden het in de gaten!

 4. Ard, Annemieke, Rens en Koen Dommerholt says:

  Fijn om te lezen dat ze elkaar vanmorgen wel leuk vonden, nu hopen op een geweldig nestje. We volgen in spanning alles af.

 5. Ard, Annemieke, Rens en Koen Dommerholt says:

  Spannend om te lezen dat de echoafspraak gemaakt is, we wachten in spanning af en hopen dat alles goed gaat.

 6. Annette, Luuk, Lotte en Lieke says:

  We wachten met spanning af. Nog 14 nachtjes slapen…..

 7. Jacqueline says:

  Succes vandaag met de echo. Spannend hoor!

 8. Reina Busscher says:

  Spannend vanavond, ik ben heel benieuwd

 9. Gea says:

  Ook wij vinden het spannend………, succes Elma en knuffel voor Queen !

  gr. Gea en knuffel van Donna

 10. Luuk, Annette, Lotte en Lieke says:

  Gefeliciteerd!!!
  Ook wij zijn heeeel erg blij.

 11. Fam. Arkema says:

  Wat leuk om te lezen dat Queen drachtig! Super goed nieuws. We verheugen ons heel erg op een puppy. Nu duimen dat er een reutje tussen zit. Knuffel voor Queen en Sandy.

  Gr. fam. Arkema

 12. Jacqueline says:

  Hoi Elma, nou kijk eens aan. Geweldig nieuws zeg, 8 pups te zien!!! JOEHOEEEEEE.
  Dat is wel een felicitatie waard dacht ik zo, dus bij deze -> GEFELICITEERD.
  Geef de meiden maar een dikke knuffel van me.

 13. Reina Busscher says:

  Wat een goed nieuws en wat leuk om te zien.
  Afwachten dus wat de samenstelling van het nest zal zijn.

  groetjes Reina

 14. Maaike says:

  Jeetje, dat gaat al opschieten! Wat ziet ze er al lekker dik uit. Heerlijk genieten weer! Succes met de bevalling en heel veel plezier met je puppeltjes straks!
  Groetjes, Maaike.

 15. Wat fijn om te lezen dat alles zo goed gaat. Mijn vrouw en ik wachten in spanning af. 🙂

 16. Fam. Arkema says:

  Leuk filmpje! Die het hardst schopt wordt van ons, haha.

  Groetjes Sanne

 17. Jacqueline says:

  Geweldig filmpje over het bewegen van de pups……. leuk hoor.
  Ze is ook lekker gegroeid he, hahaha. Spannend hoor de laatste loodjes……

 18. Danny says:

  Ohh, het gaat nu echt opschieten he! Spannend hoor. Ik wens je een mooie bevalling toe en een mooi nest met een stel gezonde pups!
  Geniet nog even van je zwangere dame.
  Groetjes Danny, Gina & Fendi

 19. Annette, Luuk, Lotte en Lieke says:

  Het gaat nu heel snel. Alvast veel plezier. En sterkte met de gebroken nachten 🙂
  We kunnen haast niet meer wachten, onze kinderkamer is ook al geregeld.

  Lotte, Lieke, Luuk en Annette

 20. Monique Wester says:

  Hoi Elma

  Wil jou en Henk natuurlijk een prettige jaarwisseling wensen en oh oh oh wat spannend de pups nog een paar nachtjes veel plezier en geniet ervan

  Familie Brammer

 21. Debbie says:

  he hoi,

  Leuk die bewegende pups in Queen haar buik! heel spannend wat er komen gaat, doet me weer erg denken aan toen wij op de lijst stonden voor een pup. Iedereen die wacht,Succes!
  en Elma en Queen doe je best!

  Groet Debbie

 22. Luuk, Annette, Lotte en Lieke says:

  Gefeliciteerd met dit fantastisch nieuws. We blijven het volgen.

  Lotte, Lieke, Luuk en Annette

 23. Lenie says:

  Alvast gefeliciteerd, dacht vanmorgen eerst even op je site kijken, spannend,spannend.
  Ik blijf jullie vandaag volgen op de site

  Liefs Lenie

 24. Anja &Gerard Willemsen says:

  Gefeliciteerd met de 9 ? puppy’s,
  Wat een oudejaars verrassing
  groet
  Anja & Gerard

 25. Wow wat een mooie manier om dit jaar af te sluiten! Gefeliciteerd! We hopen dat alles goed gaat met moeder en pups. Fijne jaarwisseling Bart en Sanne

 26. Anja &Gerard Willemsen says:

  Beste Elma en Henk
  gefeliciteerd met jullie 9 flatcoaters
  groet
  Anja en Gerard

 27. Reina Busscher says:

  Van harte gefeliciteerd !!! Nu kan er nog ner een foto mee in ons jaarverslag. Ze zijn allemaal mooi op gewicht, leuk om de fto’s te zien.

  Groeten Reina

 28. Gea says:

  Wilde even het laatste nieuws lezen en dan zijn ze al geboren !! Gefeliciteerd! Wat een mooie afsluiting van 2011. En fijn dat alles goed gegaan is.
  Veel plezier en sterkte met de nodige zorg die je toch eerst hebt.

  groetjes Gea,Eise, Bram,Sanne en knuffel van Donna

 29. Henk en Joke Groeneveld says:

  Hallo Elma en Henk,

  Van harte gefeliciteerd met jullie negenling. Hopelijk gaat alles goed met moeder, kids en oma Sandy. Met Mista gaat het minder goed: ze kan haast niet meer lopen.

  groetjes Henk en Joke

 30. Danny says:

  Jaaa, daar zijn ze dan he! Elma van harte me dit prachtige nest, geniet mar lekker de komende weken, voor je het weer zijn ze weer vertrokken!
  Groetjes Danny, Gina Fendi

 31. a de vries says:

  Henk en Elma Gefeliciteerd met jullie mooie nestje prachtig en wat lief.
  Pa en Ma de Vries.

 32. Jacqueline says:

  Wat geweldig he, die kleintjes, wat zal je genieten……..
  maaruhhhh, op /t filmpje krijgt pupje rechts, onder de achterpoten van mama volgens mij niets te drinken….. hij/zij laat zich helemaal verdringen door reutje rood. Maar je zal het vast in de gaten houden, hihi.
  Geniet er van!!!

 33. Jacqueline says:

  Over het laatste filmpje met reutje paars. Geef hem eens ongelijk, hij mag trouwens wel wat voorzichtiger met mama omspringen, hihi
  Leuk bedacht trouwens de prinsen en prinsessen.

 34. fam. Brouwers says:

  Kunnen niet wachten, ze te knuffelen!!!!
  Was het maar vast zover!

  Groetjes Peter, Sandra en Isabelle

 35. gea en bart says:

  Hallo Henk en Elma
  Van Harte Gefeliciteerd
  Wat een levendig en mooi verzorgde site zoveel info …..kijk er regelmatig even op
  De filmpjes… echt humor wat een prachtige pups.
  Geniet er nog lekker van hart groetjes gea en bart

 36. Mieke en Jeroen says:

  Wat een geweldige foto’s en filmpjes, ik moet ook wel weer een beetje denken aan het vorige nest. Van harte gefeliciteerd hoor, groetjes Mieke en Jeroen en natuurlijk van een trotse oom Kikker!

 37. Maaike says:

  Van harte gefeliciteerd!!! En wat fijn dat alles zo voorspoedig verloopt! Dan hoef je zelf maar 1 ding te doen: genieten;-)

  Groetjes, Maaike.

 38. Reina Busscher says:

  Net even het filmpje van vanochtend (10 januari) bekeken, de melkbar wordt haast te klein, wat zien ze er mooi en stevig uit.
  Succes verder,

  groeten Reina

 39. Luuk, Annette, Lotte en Lieke says:

  we zijn al helemaal klaar met de voor bereiding van de pup ik kan niet wachten tot ze er is.

 40. Peter,Sandra en Isabelle Brouwers says:

  Wat is Queen een lieve en goede mama!!!!
  Zo leuk al die foto’s en filmpjes!
  Nog maar een weekje wachten voor we ze in het echt zien!
  Was het maar al zover!

 41. Ard, Annemieke, Rens en Koen Dommerholt says:

  Van harte proficiat met de geboorte van 9 geweldige Flatjes. Fijn om te lezen en te zien dat het zo goed gaat. Wij zijn vorig weekend in Best geweest en hebben de puppies van Go with the flow gezien. 3 weken oud, 12 stuks en allemaal om op te vreten. Wij wensen jullie heel veel liefde en plezier en suucces de komende weken. We blijven jullie volgen via de site.
  groetjes fam. Dommerholt

 42. Gea says:

  Wat een gezelligheid bij jullie! De prinsen en princessen worden al iets actiever.En de een is al wat brutaler dan de ander.En dat al met 2 week erg leuk om te zien.
  Ik hoop dat ze heel lang blijven, kunnen we lang genieten van je filmpjes en foto,s. Ik kijk er dagelijks naar.

  groetjes uit Schoonoord en knuffel van tante Donna zus Queen doet het erg goed !

 43. Lenie says:

  Heb een paar dagen niet gekeken, wat zijn de pups gegroeid en wat leuk om te zien al de foto’s.
  Geniet er maar van

 44. Peter,Sandra en Isabelle Brouwers says:

  Wat vervelend voor jullie! hoop dat Queen snel weer beter is en dat de pups niet ziek worden! Sterkte met de zieke mama!

 45. Peter,Sandra en Isabelle Brouwers says:

  Het was zooo fijn ze in levende lijve te bewonderen en te knuffelen ! Wat zien ze er allemaal goed uit !
  We hebben een hele leuke en gezellige ochtend gehad !

 46. Fam. Sportel says:

  Het was erg leuk en gezellig om de puppy’s te bewonderen en nu echt mogen vasthouden en aanraken. De tijd ging veel te snel om..

 47. Riemke says:

  Jeetje wat een feest om elke dag de updates te zien! De kinderen kunnen haast niet meer wachten. Nu het allemaal zeker is ! We zien ook erg uit naar as zaterdag !

  Gr fam burcksen

 48. Jeroen says:

  Wat ontzettend leuk om al deze updates te lezen (zelfs over het eten van gisteren….). We kijken er erg naar uit om morgen de jongens en meisjes voor het eerst te zien!

  Tot morgen
  gr. Familie Burcksen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *