Deel 2 dagboek pups geboren 31-12-2011!

 

EINDE DAGBOEK. DE PUPS HEBBEN NU ALLEMAAL EEN EIGEN FOTOPAGINA.
BIJ NEST 5 KUN JE DAN HUN NAAM AANKLIKKEN.

 

Dag lieve, lieve puppekes!!! We zien elkaar wel weer op de huisbezoekjes en misschien nog op de clubmatch. We hopen jullie toch zeker te zien op de nestwandeling en de nestfokdag! Het zou fijn zijn als jullie baasjes ons op de hoogte houden van jullie belevenissen en dat ze foto’ s van jullie sturen! Allemaal bedankt voor de leuke mails, de berichtjes op de site en alle ” kraam ” kadootjes! Wij wensen alle baasjes heel veel plezier met hun pup!

 

 

4-3-2012: Vandaag vertrok teefje groen als laatste………dat was wel even slikken. Die kleine huppelde vanaf dat reutje blauw hier afgelopen donderdag vertrok, met oma en mama door het huis en dat went heel snel en is zoooo leuk! Wat kun je dan snel verliefd worden op zo’ n puppeke…….en ze had ook niet veel langer moeten blijven………maar ja dat kon ik de Fam. Busscher na 11 maanden wachten natuurlijk ook niet aandoen! Queen wordt straks in mei 3 jaar en ik wil eerst nog wat meer met haar doen, voordat ik weer aan een pup begin. In april starten we weer met de jachttraining. Onze puppie komt er nog wel ……….w.s over 2 jaar zullen we weer een nestje hebben en dan blijft er weer 1!!! Ik heb natuurlijk ook niets te klagen, want ik heb immers 2 heerlijke flatcoat meiden!!!

 

Teefje groen, roepnaam Bridget. Bridget gaat de puppie jachttraining volgen.

 

BLACK QUICK FEET PRECIOUS PRINCESS ”  BRIDGET ” woont nu bij de Fam. Busscher en de 10 jaar oude Engelse Setter ” Dima ” in Thesinge.

 

 

1-3-2012: Vandaag ging reutje blauw met zijn nieuwe baasjes mee.

Reutje blauw ” SHADOW ” gaat eerst de puppiecursus volgen. Shadow en broer Joep zullen elkaar daar weer tegen komen.  Shadow gaat t.z.t. de jachttraining volgen.

 

BLACK QUICK FEET MARVELLOUS PRINCE ” SHADOW ” woont nu bij de Fam. Sportel in Gasteren.

 

 

29-2-2012: Vandaag vertrok teefje rose.

Teefje rose ” DAISY “, begint ook binnenkort met de puppiecursus.

 

Nog even afscheid nemen van Oma en Mama.

 

BLACK QUICK FEET FRIENDLY PRINCESS ” DAISY ” woont nu bij de Fam. Willemsen in Baarn.

 

 

28-2-2012: De pups zijn gisterenmiddag alle 3 mee op stap geweest. Eerst de grote honden uitgelaten en toen de puppen in geladen in de wandelkar. Ze hebben lekker gespeeld op een groot grasveld. Heerlijk om ze zo te zien dartelen en snuffelen. Hieronder nog een filmpje van vanochtend dat ze spelen in de kamer. De hond met het t-shirt aan is natuurlijk Queen. Ik blijf nog even een paar dagen van ze genieten………..

 
26-2-2012: We hebben nog 3 pups in huis, i.v.m de vakanties worden die deze week opgehaald. De laatste pup gaat a.s zondag vertrekken. Het was vandaag prachtig weer, zodat we met alle honden ( groot en klein ) de Drentse bossen zijn ingetrokken. De puppen wandelkar mee in de auto, waar gemakkelijk 3 puppen inpassen en eenmaal in het bos, mochten de kleintjes 2 x 10 min daar even rondneuzen. Natuurlijk heeeeel veel nieuwe geurtjes en indrukken voor de pups. Mama Queen en Oma Sandy waren natuurlijk ook mee. Het was heerlijk met alle hondjes in het bos! Om half 6 waren we weer thuis en direct de puppen maar eten gegeven, die zijn nu na de maaltijd al een behoorlijke tijd in dromenland van alle indrukken.

Voor wie denkt dat Queen en Sandy altijd rustig zijn ( dat zijn ze soms ook, maar dan in huis ), maar buiten zijn ze altijd aardig actief hoor! Ze rennen zowat de puppen omver.

 

Ideaal, zo’n fiets/wandelkar en er passen gemakkelijk 3 pups in!

 

Hier zijn ze nog wakker, maar het ” batterijtje ” is bij die kleine pups al gauw leeg……….

 

Na het rondneuzen in het bos is het lekker slapen in de kar.

 

Alle 3 plat!

 
25-2-2012: 3 broertjes vertrokken vandaag naar hun nieuwe huisjes. Vanochtend vertrokken reutje paars ” SAM ” en reutje licht paars ” MEES “. Zij blijven gezellig bij elkaar wonen. Vanmiddag vertrok reutje bruin roepnaam ” JOEP “. Met nog maar 3 pups in huis wordt het akelig stil en leeg in huis………maar het is goed zo! De pups zijn er aan toe! Natuurlijk mogen de 3 overgebleven pups nu wat vaker in de kamer spelen en de puppenwandelkar waar ze gemakkelijk met z’ n 3en in passen staat klaar, zodat ze af en toe lekker mee gaan. W.s gaan we morgen even naar het bos.

Reutje bruin heet nu Joep en gaat binnenkort de puppiecursus volgen, daar zal hij reutje blauw tegen komen, want die gaan dezelfde cursus volgen.

De fam. foto van reutje bruin volgt nog………..

 

 

Reutje paars en licht paars blijven bij elkaar wonen.

 

Reutje licht paars heet nu Mees en gaat eerst de puppiecursus volgen en w.s daarna de jachttraining.

 

Reutje paars heet nu Sam en gaat ook eerst de puppiecursus volgen en daarna w.s ook de jachttraining.

 

BLACK QUICK FEET FAMOUS PRINCE  ” MEES ” ( licht paars ) en BLACK QUICK FEET CHARMING PRINCE ” SAM ” ( paars ). De 2 broertjes wonen nu bij de Fam. Brouwers in Aalsmeer.

 

 

24-2-2012: De 2 zusjes bandje geel en bandje oranje zijn vandaag vertrokken naar hun nieuwe huisjes……………

 

Teefje geel vertrok vanmiddag. Ze heet nu Nora. Nora gaat een puppiecursus volgen.

 

BLACK QUICK FEET CHEERFUL PRINCESS ” NORA ” woont nu in Sappemeer bij de Fam. Loonstra.

 

 

 

Vanochtend vertrok teefje oranje. Ze heet nu FUENTE. Fuente gaat ook een puppiecursus volgen en misschien nog een jachttraining.

 

BLACK QUICK FEET GRACEFUL PRINCESS ” FUENTE ” woont nu in Leiden bij de Fam. Ruijgrok.

 

 

23-2-2012: Vanmorgen bericht gekregen hoe het met Fledder gaat………..Fledder heeft gisteren een hele reis van Groningen naar Voorhout gemaakt en dit ging redelijk. Het eerste uur niet, maar na een wandelingetje en een plasje heeft hij de laatste 1.5 uur van de reis geslapen. Volgens zijn baasjes is het vannacht heel goed gegaan en is hij 1x wakker geweest  ( super ! ). Ook met de zindelijkheid gaat het redelijk goed. Auto’ s die langs komen vindt hij nog spannend, maar dat gaat ook al weer beter. Ach ja, het is ook een hele grote wereld als je nog zo klein bent. Morgen zullen teefje oranje en teefje geel vertrekken……..

 

De andere 8 pups vermaken zich nog wel met van alles:

22-2–2012: Vandaag is reutje rood ” FLEDDER ” vertrokken……………en ook vandaag lagen de stambomen in de brievenbus! Die kon dus nog net mooi mee.

Voor Fledder staat er een puppie cursus en t.z.t. jachttraining op het programma. Ben benieuwd en hoop nog veel van jouw belevenissen te horen! Eerst maar even wennen aan je nieuwe thuis! Dag lief manneke!

 

BLACK QUICK FEET DEVOTED PRINCE ” FLEDDER ” woont nu in Voorhout bij
de Fam. Burcksen.

 

 

21-2-2012: De laatste dag de pups samen zijn…………morgen zal reutje rood
” FLEDDER ” vertrekken. Ach ja, overal komt een einde aan, zo ook weer aan dit avontuur! De pups zijn er ook aan toe om uit te vliegen…….

 

Het is nu regen, maar gisteren was het mooi weer en hebben ze allemaal tegelijk buiten geluncht. Dat is altijd goed opletten, want het eten van de buur is veel lekkerder en dan mogen ze graag wat van de ander wat pikken.

 

Ja, die verse mama melk is toch wel het allerlekkerste toetje! Queen vindt het geen probleem en die moet ik soms echt haar t-shirt aan doen, want die blijft maar voeden. Ze moet wel goed op haar poten staan, want anders valt ze om van al dat puppiegewicht wat eraan hangt.

 

 

20-2-2012: Wat een lol met een bal aan een touwtje. Filmpje van vanmiddag.

19-2-2012: Het is hier erg mooi weer! De zon schijnt en het is niet al te koud, zodat de pups net en behoorlijke tijd buiten hebben gespeeld. Henk en ik waren een tijdje met de pups in de tuin en mama Queen ook. Zo leuk als je samen ziet spelen en rennen en dan vervolgens voor hun doen te snel gaan en over hun eigen pootjes struikelen en de gekste buitelingen maken. Ze houden het spelen steeds langer vol, maar eenmaal weer binnen waren ze gelijk ” knock out “. Mama Queen voedt tot op heden nog met alle liefde, als ik haar een keer of 3 een grommetje heb horen geven, dan was dat het wel. Sommige a.s baasjes hebben al allerlei doeken, t-shirts e.d meegegeven voor het ” nestgeurtje ” en die liggen al bij ze. Iedereen krijgt ook een eendje mee met piepgeluid, waar ook het nestgeurtje aan zal zitten

 

Teefje oranje ligt al lekker onder het t-shirt van het a.s vrouwtje.

 

Reutje paars ligt er wel erg relaxed bij. Zo te zien is het wel een reutje!

 

Hier nog even de gewichten op de leeftijd van 7 weken en 1 dag oud:

Reutje rood: 6270 gram

Reutje blauw: 6690 gram

Reutje bruin: 6880 gram

Reutje paars: 5680 gram

Reutje licht paars: 6110 gram

——————————————-

Teefje geel : 6640 gram

Teefje oranje: 6400 gram

Teefje groen: 6040 gram

Teefje rose: 6360 gram

 

 

18-2-2011: De pups worden steeds drukker! Hun slaapjes worden steeds korter en de tijden dat ze wakker zijn steeds langer. Aangezien ze overal aan moeten wennen, stond vandaag stond ” kat gewenning ” op het programma! Ach, dat arme beestje……..Ik ben bang dat die kat geen pup meer kan zien!

 

 
17-2-2012: Gisteren was dus de PUPPIETEST. Het weer was redelijk. Het leek wel niet zo koud, maar als je de hele dag buiten bent en niet echt in beweging bent wordt je toch wel koud. Ook voor de puppietesters was het aardig fris. Het terrein leek redelijk, maar was toch wel nat en naarmate het steeds meer belopen werd, werd het steeds viezer daar. De pups zaten aardig onder de modder en 1 van de puppietester had zeker een douche nodig aan het einde van de dag! Die had echt de modder achter de oren zitten! Inmiddels weten alle toekomstige baasjes welke pup van hun wordt! A.s woensdag de 22ste zal de 1ste pup vertrekken. Met het besef dat ze alle 9 nog maar een paar dagen hier zijn, probeer ik deze dagen nog even extra van ze te genieten!!! Hieronder nog wat foto’ s van de puppietest.

Natuurlijk wil ik hierbij de puppietesters Martha Hamminga en Elly van Gent nogmaals heel erg bedanken voor het testen van de pups en hun inzet en advies!

Kennis maken met de tester ( en zelfs je brillenglazen worden gewassen…. )

 

Het volgen van de tester.

 

Apportje brengen.

 

Test met hekje.

 

” Puppie, kom maar “.

 

” Goed gedaan hoor! ”

 

Puppietest. Op schoot.

 

In de babyhouding.

 

Test met de paraplu.

 

Blikje met steentjes rammelen.

 

Even kennis maken met een andere hond.

 

De pups hadden best wel een zware dag gehad en waren na het testen ook nattig, modderig, moe en koud, zodat ze het wel verdiend hadden om gisterenavond even met z’n allen in de kamer te spelen en dan heb je ineens 11 honden in de kamer! Dolle pret natuurlijk!

Queen loopt in haar blauwe ” anti-melk drink shirt ” , zodat ze gewoon even kan spelen met haar pups, zonder dat ze steeds melk willen drinken.

 

 

15-2-2012: De pups hebben inmiddels met dummie, fazant dummie en konijnvel kennis gemaakt. Gisteren zijn er een paar puppen mee op straat geweest; aan het riempje. Onze straat is niet zo druk, maar er kwamen toch een paar auto’ s en fietsen langs. Die werden vol verbazing gadegeslagen en nagekeken. Inmiddels is het gelukt alle pups mooi op de foto te krijgen; die staan bij de update van 13-2-2012, zodat alle pups mooi bij elkaar staan. Morgen een drukke dag, want dan is de puppietest. De weersvoorspelling lijkt gelukkig goed!

 

 

Mee op straat aan de riem.

 

 

14-2-2012: Alweer 45 dagen oud! Filmpje van vanochtend…….filmpje is soms wat wazig. vlgs. mij heeft er een puppieneus tegen de lens aan gezeten. Boefjes!

 
13-2-2012: Alle pups op een rij. Ze worden elke week mooier en krijgen steeds meer een Flatcoat koppie.

 

DE 5 REUTJES:

Reutje paars.

 

Reutje rood.

 

Reutje blauw.

 

Reutje bruin.

 

Reutje licht paars.

 

DE 4 TEEFJES:

Teefje oranje.

 

Teefje geel.

 

Teefje rose.

 

Teefje groen.

 

 

12-2-2012: We komen aardig in het ritme hier, wat betreft de zindelijkheid van de pups. Ze gaan zo gemiddeld 1 x per 1.5 uur even naar buiten, ook afhankelijk wanneer ze weer een beetje wakker worden. Overdag plassen en poepen ze niet veel meer in huis. Ze weten zich ook wel te melden als ze naar buiten moeten. Eenmaal buiten rennen ze steeds harder door de tuin. Ze vinden het ook heerlijk om daar even te zijn en kunnen zo ook hun energie even kwijt. Eenmaal binnen is het weer lekker slapen met z’n allen.

Filmpje van vanmorgen.

 


 

 

11-2-2012: De pups zijn vandaag 6 weken oud! Vandaag was de 4de en tevens alweer de laatste puppiebezoekdag. Vanmorgen eerst allemaal gezellig koffie gedronken en samen met de toekomstige baasje hadden we een puppie uitstapje gepland. De pups waren al aardig moe van al het geknuffel en hadden in de auto al niet veel meer te koop. Bij ons in de auto hebben we geen piepje gehoord. In de 2de bench, in een andere auto hebben de andere pups even gepiept. Na een kwartiertje rijden mochten de pups samen met Sandy en Queen even ander terrein verkennen. Het was best koud, dus na een kwartiertje alle pups weer in de auto’s. De pups hebben in ieder geval weer wat ervaringen opgedaan, autorijden en ander terrein verkennen. Eenmaal thuis hebben we ze de 1ste 2 uren niet gehoord, die waren echt moe!

 

 

 

 

 

 

 

Alles weer inladen.

 

 

10-2-2012: De dierenarts is net geweest en alle pups zijn nagekeken, hartje, longetjes, oortjes, oogjes, gebit, etc. alles was okee! Volgens de DA zien ze er allemaal prima uit! Alle pups hebben nu hun 1ste enting gehad.

 

Je zet zoveel foto’s op de site, waar ze allemaal keurig opstaan, maar deze onderstaande foto’ s laten zien dat ze ook heel gek voor de camera kunnen doen! Stelletje komieken!

 

 

 

 

 

 

9-2-2012: De pups zijn vandaag allemaal gechipt en zijn nu gekoppeld aan een stamboomnaam. Ook zijn vanmorgen alle honden groot en klein weer ontwormd. Morgen komt de DA langs voor de inenting van de pups en dan krijgen ze ook allemaal hun eigen paspoort. Vanaf morgen gaan ze ook de brokjes ongeweekt eten, met een beetje rodi ofzo erdoor gaat dat vast wel lukken. Soms laat ik ze nu al wel eens knabbelen op de harde brokjes en dat gaat prima! Ze spelen steeds vaker en langer buiten, dolle pret om ze te zien rennen door de tuin! S ‘ochtends na de maaltijd zijn ze hier voor 8.00 uur al aan het dollen buiten.

 

Alle pups op een rij op de leeftijd van 39 dagen oud en nu met een eigen stamboomnaam!

 

DE REUTJES:

Reutje rood.         BLACK QUICK FEET DEVOTED PRINCE.

 

Reutje licht paars.         BLACK QUICK FEET FAMOUS PRINCE.

 

Reutje bruin.         BLACK QUICK FEET FABULOUS PRINCE.

 

Reutje paars.         BLACK QUICK FEET CHARMING PRINCE.

 

Reutje blauw.         BLACK QUICK FEET MARVELLOUS PRINCE.

 

 

DE TEEFJES:

Teefje geel.         BLACK QUICK FEET CHEERFUL PRINCESS.

 

Teefje groen.         BLACK QUICK FEET PRECIOUS PRINCESS.

 

Teefje oranje:         BLACK QUICK FEET GRACEFUL PRINCESS.

 

Teefje rose.         BLACK QUICK FEET FRIENDLY PRINCESS.

 

 

16 Responses to Deel 2 dagboek pups geboren 31-12-2011!

 1. Jacqueline says:

  AAAHHHHHHHHHHHH, how sweet. Wat een scheetjes zijn het toch……..
  De nieuwe baasjes boffen toch maar met koninklijk gezelschap strakjes.
  Succes vandaag met de dierenarts. Groetjes Jacqueline

 2. Maaike says:

  Wat zien ze er geweldig uit joh! En wat zijn die filmpjes toch elke keer weer genieten!!
  Geniet nog maar even goed van ze, want ik zie dat het alweer bijna voorbij is.
  Groetjes, Maaike.

 3. Fam. Sportel says:

  Wat een mooie foto’s ! Ieder pup heeft echt al een eigen koppie. Wij verheugen ons weer op de puppiedag morgen. Tot morgen!

 4. Fam. Arkema says:

  Wat een mooie foto’s van de pups zeg,en wat zijn ze stuk voor stuk lief om te zien. Hebben al echt een eigen koppie. Wij verlangen nu al weer om ze morgen te mogen zien op de puppiedag, tot morgenvroeg.

  p.s julie hebben er hard aan gewerkt aan deze prachtige site,complimenten.

 5. Fam. Arkema says:

  Ze zien er echt goed uit! Ik vind het echt jammer dat ik er niet bij kon zijn vandaag.

  Groetjes,
  Sanne

 6. Debbie says:

  Mooie plaatjes Elma! nog even van ze genieten, en dan mogen ze de weide wereld al weer in.super dat wij ze ook even mochten bewonderen en knuffelen! Dank je!

  Groetjes Debbie en kids

 7. Gea says:

  Dit is wel erg gezellig voor ze al dat speelgoed!! Het zijn echte flatjes nieuwsgierig enthousiast en jawel de boevenstreken.Die heeft tante Donna ook nog hoor , we blijven om haar lachen en genieten. Nog veel plezier Elma het gaat toch wel erg snel alweer 6 wk. Helaas hebben we nog geen tijd gehad voor kraamvisite.We gaan nog op wintersport en donna gaat gezellig mee!!Ik ga veel wandelen. Dat gaat dus niet meer lukken, geef ze allemaal een knuffel van ons!

  gr.uit Schoonoord en knuffel van tante Donna en aan mams en zus Queen

 8. Peter,Sandra en Isabelle says:

  Spannend morgen! Ben heel benieuwd naar de uitslag!
  Succes morgen!

  Groetjes Sandra

 9. Annette, Luuk, Lotte en Lieke says:

  Oei, dat belooft wat als ik kijk naar de “katgewenning”. Gelukkig laten ze het paard met rust.

 10. Fam. Sportel says:

  Katgewenning is geslaagd. Ze zijn niet bang voor katten…Gelukkig hebben wij geen kat..

 11. lenie says:

  Geniet nog even van de pups, je hebt je site weer prachtig. Ik kijk vaak even. Ben blij dat Macho hier op de bank ligt;) ivm. katgewenning

 12. Danny says:

  Geniet nog heeel eventjes van het hele stel! Nog even en ze vliegen uit he!
  Groetjes Danny, Gina & Fendi

 13. Reina busscher says:

  Vanaf Terschelling de website bijhouden, volgende keer als we gaan kan Bridget ook mee naar het bos en het strand.

  Groetjes Henk, Reina en Melle

 14. Danny says:

  Ach ja en zo zitten de weken er al weer op he! Wat zal het nu stilletjes zijn in huis! Maar ook wel weer lekker denk ik. Straks weer lekker aan de slag met jou Queen!
  Groetjes Danny, Gina & Fendi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *