KNJV Proeven Emmen 14-9-2013

Queen haalt haar 3de KNJV – B – diploma!

Emmen 14 sept. 2013, onze eerste proeven van dit jaar. Ik had er voor heen niet zoveel zin in, w.s door de toestand van Sandy. Maar goed het begon toch weer te kriebelen en enige tijd terug toch maar ingeschreven voor deze proef. De afgelopen 2 weken met Queen weer getraind op vooral de afwerking van de proeven, omdat ik weet dat we daar aan moeten werken, willen we de 68 punten halen om mee te kunnen doen aan de MAP. Veel getraind op het niet uitschudden met een apport als ze uit het water komt. De goeie volgorde zit er nu aardig in ( eerst bij me komen, dan zitten, afgeven en dan schudden ), maar soms heeft ze nog even een kleine commando zit nodig, wat ons met deze proeven, net een puntje kostte… Om 6.30 uur richting Emmen gereden, waar we om 7.30 uur present waren. Het regende en het bleef maar regenen, echt erg zoveel regen, dus de regenpakken maar aan.

We begonnen met het :

APPORT TE LAND: een 7, ze zat natuurlijk weer te ” rommelen ” met het konijn.

HOUDEN VAN DE AANGEWEZEN PLAATS: een 8. Ondanks dat ik daar veel op getraind heb, was ze vanuit de ” af ” positie toch weer gaan zitten ( kregen een blubberplekje aangewezen………)

VERLOREN APPORT TE LAND: een 9. In de groep voor ons waren er veel zessen gevallen, op de terugweg konden veel honden er niet goed uit komen, door een greppel en bramenstruiken. Queen pakte de goeie weg en kwam een klein stukje verderop goed uit het bos. Toen ze eruit was keek ze links en rechts, duidelijk naar mij zoekend, w.s omdat ik eruit zag als een ” verzopen kat ” met een regenpak aan herkende ze me niet direct. Klein fluitje en ze kwam netjes voorzittend de eend afgeven. Door het kleine fluitje van mij 1 punt aftrek.

APPORT UIT DIEP WATER: een 8. Ja ging prima, maar toen ze bij me was zag ik dat ze bijna wou gaan schudden en maakte ik de keuze om ” zit ” te zeggen, dat kostte 2 punten.

APPORT OVER DIEP WATER: een 9. Ja, super deed ze dit. Je stond best wel een eindje van de waterkant af, met een steile helling, maar ze ging heel rustig en beheerst te water en zwom in 1 rechte lijn over. Eenmaal aan de overkant ging ze vrij snel het bos in om de eend te zoeken. Weer door het water terug, toen ze bijna me was, zag ik dat ze weer op het punt stond om te gaan schudden en gaf ik met mijn hand het commando om te gaan zitten, want 1 punt kostte. Een compliment van de keurmeester, dat ze deze proef heel mooi rustig en gedoseerd had gedaan.

AANGELIJND EN LOS VOLGEN: een 8. Ja, gewoon terecht. Wel netjes met volgen, maar niet super!

UITSTUREN EN KOMEN OP BEVEL: een 9. Ging Prima, maar bij het terug fluiten stond ze even te lang stil, voordat ze richting mij kwam.

MARKEERAPPORT TE LAND: een 8. Het was ons laatste onderdeel en ik had de punten nog niet opgeteld. Ik wou het gewoon niet weten ( ik had dus een 10 moeten halen voor de 68 punten…..). Prima gemarkeerd! Pfffff, dan ben je al blij………maar toen ging ze met het apport richting werper. Ik snapte er niets van………normaal doet ze dat niet. Daar bleef ze even staan, dus moest ik haar influiten, wat 2 punten kostte.

Uiteindelijk een mooie B met 66 punten. ( 3 x een 9 / 4 x een 8 / 1 x een 7 ). Jammer 2 punten te weinig voor de MAP eisen. Het gaat steeds beter en de punten op de B- diploma’ s worden steeds hoger. Volgend jaar volop inschrijven en eens moet het lukken!

 

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

5 Responses to KNJV Proeven Emmen 14-9-2013

 1. Reina busscher says:

  Knap gedaan hoor, als je het goed bekijkt is 68 punten ook wel erg veel.
  Dan moet je ook wel een of twee 10en scoren.
  Is er binnenkort nog een mogelijkheid ?

 2. Reina busscher says:

  Hoop dat de fokplannen dan niet al teveel in de weg zitten. Maar die twee punten moeten te doen zijn, volgende keer een matje meewaai ze lekker droog ligt en dan heb je voor die opdracht al een 10. Wat een miepen toch, Bridget gaat als het nat is ook maar half zitten, om vervolgens wel het water in te gaan om lekker te plonsen

 3. Fuente says:

  Onder de indruk, hoor! Al die eisen waar je aan moet voldoen en dan kan er zomaar iets gebeuren waardoor een onderdeel net even anders verloopt. Ik vind het knap dat jullie toch zoveel punten hebben gehaald.

 4. Danitsja says:

  Wat knap man, ik doe het er voor haha. Wel jammer dat het op twee puntjes net niet is gelukt. Had het jullie van harte gegund. Het gaat jullie vast volgend jaar lukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *