Jachttraining seizoen 2013.

Op dinsdag 2 april zijn we weer gestart met de jachttraining in Veendam. We trainen nu voor de MAP. Het gaat allemaal goed en ik vind het zelf ontzettend  leuk om deze training te volgen. Ik denk Queen ook wel, want zodra ze door heeft dat we weer gaan, is ze gelijk present! We trainen op dubbele apporten halen. Lijnen lopen, we zitten nu op 100 meter, maar over korte tijd moeten ze de 200 meter kunnen halen. Apporteren uit dichte dekking, water apporteerwerk, en veel steadyness oefeningen, waarbij de honden allemaal los op een rij naast de voorjagers zitten en er om de beurt een dummy gehaald mag worden, waarbij de hond die niet aan de beurt is, dus netjes moet blijven zitten. Dit is voor Queen niet moeilijk, want die is altijd heel braaf in dit soort oefeningen. Op dit moment trainen we nog met dummies, straks weer met wild. Tot dusver is het erg leuk en we gaan lekker door met trainen.

 

MAP TRAINING

MAP staat voor Meervoudige Apporteer Proef. Om hier aan mee te kunnen doen dient er minimaal een KNJV B diploma gehaald zijn. Als we het rode boekje er op naslaan vinden we betreft de Meervoudige Apporteer Proeven de volgende tekst:

1.Een Meervoudige Apporteerproef (MAP) bestaat uit zes meervoudige, niet gestandaardiseerde apporteerproeven op B -niveau (A tot en met F) en twee meervoudige, niet gestandaardiseerde apporteerproeven op A -niveau (G en H).

2.Het doel van de Meervoudige Apporteerproef is het beoordelen van het werk na het schot van de deelnemende honden onder meer jachtpraktijk gerichte omstandigheden alsmede het in wedstrijdverband vergelijken van de prestaties van de deelnemende honden.

De bovenste twee punten bevatten enkele regels die zeer belangrijk zijn voor wat betreft de manier van trainen voor dergelijke proeven.

De proeven zijn niet gestandaardiseerd, In principe weet men van te voren niet wat men te wachten staat. De proeven zijn geheel afhankelijk van het terrein en de eventuele weersomstandigheden.Ten tweede spreekt men over meer jachtpraktijk gerichte omstandigheden. In de praktijk kun je van alles tegenkomen zo ook op een MAP.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *