Dagboek dracht Younique X Ticket

DAGBOEK DRACHT:

 

Hier af en toe nieuws en foto’s hoe het met Younique haar dracht gaat. Eerst maar een dagboek dracht, zodra de pups er zijn zal er een vervolg komen….

DE PUPS ZIJN GEBOREN!!! VERVOLG BIJ >>>  WEEK 1

 

   Update ochtend 19-6-2017:
Hier duidelijke veranderingen vandaag. Younique heeft vannacht een paar x gespuugd. Nu vanochtend erg onrustig, hijgen en graven in de werpkist. Ach die lieverd………….en het is al zo warm! De pups zijn in aantocht. Ik denk vandaag of vannacht!

 

Update 12.30 uur.
De pups zijn nog steeds onderweg……ik heb al een tijdje bij haar in de werpkist gezeten/gelegen, maar toen besloot Queen om de wacht over te nemen. Zo lief!

 

De steun komt van alle kanten. Younique ligt lekker over Queen heen.

 

—————————————————————————-

 

   Update 17-6-2017:
Alles nog rustig hier. Younique heeft nog steeds een super goede eetlust! Vaak zie je dat dit minder wordt als de bevalling in aantocht is. In huis ligt ze alleen maar en een wandeling van 15 min is op dit moment voldoende voor haar, na de wandeling krijgt ze een maaltijd en dan liggen en ” uitbuiken “. De maaltijden worden nu deze laatste week verdeeld over 4 x.  Zodra er veranderingen zijn, zal ik het hier melden.

8.5 week drachtig. Lievelingsplekje onder de eetkamertafel.

 

———————————————————————————-

 

   Update 15-6-2017:
Younique krijgt het duidelijk zwaarder deze laatste week van de dracht en ze groeit ook maar door. Buiten loopt ze ook niet meer zo snel en zeurt ook niet meer om haar tennisbal. Afgelopen dinsdagmiddag was ze nogal onrustig, wat hijgerig en zocht heel veel steun bij me. In de avond was het gelukkig weer over en was ze de dagen erna ook weer rustig. Was even schrikken, omdat de pups toen nog niet levensvatbaar waren. Gerekend vanaf de 1ste dekking is ze nu 58 dagen drachtig. Dan zouden de pups als ze nu geboren zouden worden levensvatbaar zijn. Van mij mogen ze nog even een paar daagjes blijven zitten hoor! Misschien nog een update voor de bevalling en anders zodra er veranderingen zijn….we wachten af…..

Foto van vanochtend.

 

————————————————————————————

 

   Update 12-6-2017:
De pups worden steeds sterker en je kunt ze heel duidelijk voelen maar ook zien bewegen! Hieronder nog even een filmpje hoe de pups aan het stoeien zijn in haar buik. Op het laatst begint ook Younique te schoppen en schopt ze mij bijna de camera uit de handen….ze was er zeker zat van, haha. Alles gaat verder goed met de a.s mama. Ze heeft nog altijd veel trek in eten! Wel wordt ze wat korter van adem, maar dat is normaal want de pups nemen wat ruimte van de longen in. We kunnen de laatste dagen gaan aftellen…..

 

 

 

————————————————————————–

 

   Update 10 juni 2017:
Nog een dag of 10 en dan zullen de pups van Younique worden geboren. Het komt steeds dichterbij en we verheugen ons er erg op. De werpkist wordt soms door beiden in gebruik genomen. Ook Queen vindt het lekker om hier af en toe een dutje in te doen. Zelf ga ik regelmatig even met Younique er in zitten om het voor haar een bekend plekje te maken. Uit zich zelf gaat ze nu ook steeds meer in de werpkist liggen. In huis ligt ze veel, eenmaal buiten is ze best nog actief. Wel merk je dat ze dit wat minder lang vol houdt dan anders. Langzaam aan worden de wandelingen iets ingekort. Haar eetlust is nog enorm, As dinsdag wordt haar hoeveelheid voer weer opgehoogd en dan zitten we op 60% meer voer dan toen ze niet drachtig was. De maaltijden gaan we dan maar verdelen over 4 of 5 x.

Beiden in de werpkist. Bij Queen komen herinneringen boven en die is soms druk aan het graven hier.

 

Hollands welvaart….

 

Ook deze houding krijgt steeds meer de voorkeur.

 

—————————————————————————–

 

   Update 6 juni 2017:
Gerekend vanaf de eerste dekking is ze nu 7 weken drachtig. In huis is ze rustig en ligt ze veel. Buiten loopt ze nog erg actief te zijn en zeurt daarbij om haar geliefde tennisbal. Meestal loopt ze ermee in haar bek, of rol ik hem een beetje, want de bal gooien doe ik liever niet, aangezien zo’n bal soms raar kan stuiteren. Het weekend druk bezig geweest om hier alles in gereedheid te brengen. Een likje verf voor de werpkist, die er inmiddels staat en alles heeft na 3.5 jaar ( vorige nest ) staan, even een sopje of een wasje nodig. De bandjes voor de pups zijn klaar, zodat ze straks direct na de geboorte goed te herkennen zijn aan hun eigen kleur bandje. Dit ook om elke pup goed in de gaten te kunnen houden en ook voor het dagelijkse wegen van de pups. Nog even een nieuw kraampakket besteld. We zijn er dus mooi op tijd klaar voor…..

Nog een leuk bericht. Vanmorgen voelde ik de pups bewegen in haar buik! De echo is altijd leuk, maar ook dit vindt ik altijd weer zo’n super leuk moment!!!

 

De buik maar wat opzij, want die gaat in de weg zitten….

 

 

 

———————————————————————————

 

   Update 2 juni 2017:
Younique vorige week gewogen bij de dierenarts en vandaag ook weer. In 1 week 1.3 kg gegroeid. De groei zit er echt in dus!

Lekkere houding met dit warme weer……..6.5 week drachtig.

 

—————————————————————————–

 

   Update 30 mei 2017:
Vandaag 6 weken drachtig. Nog 3 weken te gaan. Ik kan merken dat alles in een wat lager tempo gaat. Natuurlijk speelt het warme weer ook mee. Gelukkig weer iets koeler nu. De buik gaat steeds meer in de weg zitten, waardoor ze meer op haar zij gaat liggen. Sinds vandaag de hoeveelheid voer weer opgehoogd. Elke week 15 % erbij. Ik denk dat we aankomend weekend de werpkist in de kamer gaan zetten. Eens kijken hoe ze dat vindt…..

 

Mama Queen wordt vanmiddag gesteriliseerd. Dan hebben we die ook weer klaar voordat de pups van Younique geboren worden.

 

De groei zit er in!

 

—————————————————————————————

 

   Update 23 mei 2017:
Alweer 5 weken drachtig, dus vanaf vandaag krijgt ze meer eten. Elke week wordt dit wat opgehoogd. Daar zal ze blij mee zijn! In huis is ze rustig, maar buiten nog steeds erg actief. De trainingen zijn gestopt. Deze juf is gek op tennisballen maar ook dat laten we nu maar.

Lekker in het zonnetje.

 

Ja, als je zwanger bent moet je op zijn tijd ook even lekker uitrusten. Haar buikje en tepels beginnen te groeien. Ik moet zeggen dat ze op deze foto wel erg dik lijkt.

 

 

———————————————————————————–

 

   Update: 20 mei 2017:
Net thuis van een weekje Texel. Dat kon nog mooi even, voordat het straks te zwaar voor haar wordt. Nu 4.5 week drachtig. Nog vol energie! Alleen Berehonger!

 

 

 

 

—————————————————————————————

 

   Update 16 mei 2017:
Een week op vakantie op Texel, dus daar de echo laten maken. Vanmorgen voor de echo geweest en ze is helemaal zwanger! 😀 🎈🎉🎊  Ik ben echt super blij dat het gelukt is en we verheugen ons op de komst van de pups  💟 over ongeveer 5 weken.

Een exacte telling blijft altijd moeilijk, maar er zijn er genoeg gezien.

 

 

 

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

32 Responses to Dagboek dracht Younique X Ticket

 1. Marianne Hofmans says:

  Wat leuk om haar te volgen. We hopen (heel erg) dat er eentje voor ons bij zal zijn. 🍀

 2. rosa lageveen says:

  Gefeliciteerd met de geboorte van 8 pups! Wat fijn dat alles goed is verlopen

 3. Keizer says:

  Van harte gefeliciteerd met de pups.
  Vonden het wel spannend. Maar blij dat alles goed is gegaan

 4. Fuente says:

  Van harte gefeliciteerd! Wat een prachtig gezicht weer! Liefs!

 5. Alinda says:

  Gefeliciteerd met de 8 pups!! Lekker veel lever.
  Een lik en poot van papa Ticket en een warme knuffel van mij!!

 6. Elma says:

  Haa Alinda,
  Knap van hun beiden he? Hebben ze goed gedaan 🙂 Knuffel aan papa Ticket !

 7. Inez van der Velden says:

  Beste Elma,
  Van harte gefeliciteerd met dit achttal!
  Veel succes de komende weken.

 8. Welmoed Hutting says:

  Hallo Elma en Henk, Van harte gegeliciteerd met het prachtige nest van Younique!!! Lekker genieten van het kleine grut! Een dikke knuffel voor de dames en een lebber van tante Lola!

 9. Inez van der Velden says:

  Hay Elma,
  Vanmiddag gelijk het filmpje gecheckt van de zogende pups!
  Een feestje om te zien dat gulzige stel!

 10. Inez van der velden says:

  Hay Elma,
  Gisteren was voor ons een in trieste dag. We moesten onze mooie, lieve Flatcoat Morgan laten inslapen.
  Gelukkig heb ik wel je update van het puppy dagboek gezien, wat me een enorme boost gaf om m’n zonnestraaltje te zien groeien. Dankjewel hiervoor! 🙂

  • Elma says:

   He bah! Je weet dat het komt, maar het doet altijd weer pijn he? Heel veel sterkte en ik hoop dat dit kleine meiske jullie verdriet wat kan verzachten.

   • Inez van der Velden says:

    Dankjewel Elma, dat gaat ze zeker doen! Doet ze nu al en ook het zien van die andere lieve snuitjes van broertjes en zusjes tovert een glimlach. Ik kijk elke dag en je ziet ze bijna groeien….
    Hopelijk lukt het met de nieuwe stamboomnaam.

 11. A Wever says:

  He Elma,
  Ziet er allemaal geweldig uit!
  Geniet ervan , groeien als kool dus!
  Liefs, Annemiek

 12. Inez van der Velden says:

  Hay Elma,
  Wat een feestje om te zien dat rondscharrelend grut!
  En die geluidjes,… ze ontdekken volgens mij hun eigen stem! 😉
  Groetjes lnez

 13. Shirley de la Bretoniere says:

  Hallo Elma,
  Het is erg leuk om die lieve snoetjes iedere dag te zien. Wat groeien ze hard! Wij genieten iedere dag van de foto’s en filmpjes. Leuk om ze op afstand zo te kunnen volgen. Groetjes, Shirley

 14. Jacqueline says:

  wat zien ze er weer super uit, deze pups…..
  ik geniet stiekum een beetje mee van dit babynieuws!
  nu lekker vakantie, geniet er van. Groetjes Jacqueline

  • Elma says:

   Hey Jacqueline, je mag altijd een keer komen puppie knuffelen hoor. Lijkt me leuk je een keer weer te zien en even bij te kletsen. Ik weet dat je je handen vol hebt aan Troy, dus verboden een pup te reserveren 🙂 !

   • Jacqueline says:

    Hahaha Elma, ik zie je reactie nu pas. Klopt Troy is een handenbindertje, maar dan wel de allerallerliefste en de allermooiste. Het is een dikke clown, van wie zou hij dat toch hebben. Jammer dat de pups alweer bijna uitvliegen, ik had ze graag nog even geknuffeld maar denk niet dat dat nog gaat lukken voordat ze weggaan. Hou je van dit nestje ook weer een meisje? Geniet nog even van de mooie dondersteentjes, geef ze maar een dikke knuf van mij en een dikke lebber van ome Troy. Groetjes Jacqueline

 15. Inez van der Velden says:

  Hay Elma,
  WAT een dondersteentjes toch die flatcoats! Of is het juist daarom dat wij met z’n allen zo verliefd zijn op dit ras….. Ik geniet zoo van je dagelijkse update!
  Tot zater(puppyknuffel)dag!!
  Groetjes lnez

 16. Inez van der Velden says:

  Hay Elma,
  Dankjewel voor jullie gastvrije ontvangst met koffie en gebak! Wat heel welkom was na een aardige autorit voor de meeste van ons. Leuk ook om kennis te maken met elkaar!
  En dan natuurlijk het eigenlijke feestje “puppy knuffelen”. We kijken alweer uit naar de volgende!
  Groetjes Inez

 17. Anita says:

  Wat zijn ze schattig we zijn aan het af tellen tot morgen ❣️

 18. Anita says:

  Hallo Elma, Dank jullie wel voor jullie gastvrijheid vandaag. Jullie pups zijn allemaal stuk voor stuk prachtige pups en wat is Younique een zachte geduldige moeder. Onze mannen thuis hebben het eerste half uur alleen maar puppy’s gesnoven hihi. Wij verheugen ons op de 13 e om dan een prachtige pup mee naar huis te nemen. Groetjes Anita

 19. Inez van der Velden says:

  Hay Elma,
  WAT geniet ik van je filmpjes en jouw gegniffel tussendoor om die capriolen van dat stel! Ik kan niet wachten ze weer even te mogen knuffelen.
  Respect voor die lieve Younique, wat een verdraagzaam moederhart! Als alle pups een stukje van dat karakter hebben, krijgen we allemaal een geweldige hond!
  Groetjes Inez

  • Elma says:

   Ik ben aan het filmen, dus kan niet echt hard lachen, maar anders………:) Ja, Younique is een top moedertje en een echte lieverd! Moeten wel leuk hondjes worden, want papa Ticket heeft ook een heerlijk karakter.

 20. Shirley de la Bretoniere says:

  Hallo Elma en Henk,
  Wat een leuke fimpjes! We zitten hier hard mee te lachen :-))
  Zo leuk om Younique zo te zien spelen met d’r pups.
  Wat een lieve moeder is ze toch.
  Wij Genieten met grote G

  Groetjes en een fijn weekend
  Shirley

 21. Reina says:

  Hey Elma, volgens mij moet me een BQF face boek pagina aan maken kunnen we alle belevenissen lezen van alle hondjes. Groet Reina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *