MAP training Queen

Omdat Queen loops was, zijn we 2 weken niet naar de training geweest, maar afgelopen dinsdag was het weer zover. We trainen nu volop met wild en het trainen voor de MAP is erg leuk! We begonnen dinsdag met een verloren zoek, een eend ( lag vrij ver weg ) in dichte dekking en nog een verloren zoek , een gans ook in dichte dekking. Queen deed het prima en bracht vrij snel beide stukken wild binnen. Daarna een markeer en een verloren zoek. De markeer ging prima en had ze direct, maar met het sturen naar de verloren zoek, ging ze steeds zoeken bij de werper van de markeer die links stond, terwijl de verloren zoek rechts lag. Die lukte dus niet. Alle 5 honden deden dit het zelfde. Dan een breed water van 50 meter over sturen. Van de 3 honden die voor ons aan de beurt waren, gingen er 2 niet en 1 met heel veel moeite, dus ik was heel benieuwd……. Ze had maar 1 commando nodig en ging als een speer in 1 rechte lijn naar de overkant. Ik was SUPER trots op haar!! Eenmaal aan de overkant kwam ze nog een heel stel ruiters tegen, waarbij ze de paarden even aan keek en ze deze even begroette met een zware blaf en toen door ging op zoek naar de gans, die ze vrij snel had en netjes bij me bracht. De laatste hond die aan de beurt was, ging ook pas na heel veel commando’ s. Ik was dinsdag dus heel tevreden over Queen. Knappe meid!!! Inmiddels hebben we al weer een flinke voorraad aan wild in de vriezer, dus kunnen we even vooruit met zelfstandig trainen.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

One Response to MAP training Queen

  1. Fam. Sportel says:

    Wat goed van Queen. Hopelijk gaat Shadow het net zo goed doen als zijn moeder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *