15-9-2012: Queen haalt een KJNV – C diploma….

KNJV- proeven te Leek 15-9-2011:

Ja, jammer! Het is een C – diploma geworden, iets waar je natuurlijk heel blij mee kunt zijn als je nog geen diploma’ s  hebt, maar we hebben al  2 B diploma’s en met de wens op een B diploma met minimaal 68 punten baalde ik natuurlijk wel.

Geen foto’s van deze dag maar wel even een verslag:

 

We begonnen heel goed met als 1ste onderdeel  ” houden van de aangewezen plaats “, altijd halen we hier een 10 op, maar net zoals op de vorige KNJV proef was ze vlak na mijn vertrek gaan zitten en ook weer gaan liggen, daar kregen we dus een 8 voor.

 

” Apport over diep water ” een 8, had 1 extra commando nodig om over te gaan en gaf de eend staand af.

 

Het ” aangelijnd en los volgen ” een 9, het ” uitsturen en komen op bevel ” een 10, ze ging als een speer en net toen ze een flauwe bocht aannam mocht ze van de keurmeester terug gefloten worden en kwam in een keer terug.

 

Toen het ” markeerapport te land “, weet niet precies hoeveel hier op stuk gegaan zijn, maar hier vlogen er meer uit en wij dus ook. Het markeren doet ze eigenlijk altijd goed en train ik zelf bijna nooit, maar nu ging het fout. Ze ging wel in een rechte lijn erop af, maar week inenen af naar rechts en moest teveel zoeken voordat ze de eend had. Ja, een onvoldoende en dan weet je dat je eruit ligt voor de B. Dan valt alle spanning van je af en ga je heel ontspannen de andere proeven nog door lopen…………

 

Het ” verloren apport te land “, op verzoek van de keurmeester moest ik zodra ze vertrokken was zelf achter een boom staan en mocht pas weer hierachter weg als ze de eend had, volgens mij ging dit heel goed en ze gaf de eend netjes zittend af, we kregen een 8 ( ik heb niet eens meer gevraagd waarom ).

 

Dan als laatste de proeven ” Apport te land ” en het ” apport uit diep water ” nog. De vorige keer hier nog een 9 en een 8 voor, maar nu ging het met het konijn weer helemaal mis en zat ze weer vreselijk te klooien hiermee. Ging op haar dooie gemak het konijn ophalen en nadat ze deze had opgepakt ging ze de werper maar eens uitdagend aankijken, ja het terug brengen ging traag en met de nodige extra commando, wat gewoon punten kost, een 6 dus.

 

Dan de allerlaatste proef ” het apport uit diep water “. Van te voren had de keurmeester al verteld dat de kant erg moeilijk was en inderdaad, bah wat een rotkant, wat ons gewoon punten heeft gekost. Bij het te water gaan had ze het zelf niet goed door hoe steil de waterkant was en duikelde ze voorover het water in en weg was ze ( koppie onder dus ), eend pakken en weer terug en toen ging het punten kostten………ze legde haar voorpoten op de steile waterkant en keek mij aan om haar te helpen, jammer maar ik mag niet van mijn plaats en ze moest het zelf doen. Ze ondernam zelf eigenlijk weinig pogingen om eruit te komen, waarop de keurmeester vond dat het nu wel genoeg was geweest en ze toch echt eruit moest komen. Ze dobberde wat heen en weer om een plekkie te vinden waar het wel zou lukken en met wat extra commando’s van mij lukte het eindelijk. Wederom een 6.

 

We hebben heus wel een leuke dag gehad hoor! Het is gewoon heel leerzaam om op verschillende locaties proeven te lopen en ik weet nu ook heel goed waar op getraind moet worden! O.a op steile waterkantjes, haha…..

Dit jaar geen proeven meer lopen. Gewoon zelf lekker verder trainen en volgend voorjaar gaan we weer beginnen met de trainingen in Veendam.

 

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *