10-7-2011: Kampeer vakantie 2011

Inmiddels alweer 3 jaar geleden dat we met de camper op vakantie gingen. Dit voorjaar hebben we een andere camper gekocht en zijn Sandy en Queen 4 weken mee op reis geweest. De reis ging door Duitsland, Italië ( Gardameer, Toscane, Sardinië, Ledromeer ) en dan via Duitsland weer terug. In totaal hebben we 12 campings / camperplaatsen bezocht. Natuurlijk weer heel veel foto’s gemaakt. Hieronder een selectie van de mooiste foto’s van onze reis met onze 2 Flatcoat dames ( ik noem ze nu zigeunermeisjes ) en een paar filmpjes. Natuurlijk zijn er weer heel veel water/ zwemfoto’s, want ook mijn Flatcoats zijn zoals de meeste Flatcoats gek op zwemmen en vooral met warm weer is dat heerlijk voor ze, daarom zoeken wij ook meestal campings met water in de buurt

Op 500 km. vanaf Groningen onze 1ste stop op camping Landal Sonnenberg in Duitsland. We zaten direct aan de bosrand van een prachtig bos waar je heerlijk kon wandelen.

 

Onze volgende stop is in Fussen ( Zuid Duitsland ). Ook hier blijven we 2 nachten. Fussen is een erg mooi plaatsje en tijdens onze wandelingen komen we heerlijk zwemwater voor de meiden tegen. Die 2 hadden daar natuurlijk wel weer zin in!

Wandelen in Fussen.

 

 

We gaan door naar Italie naar het Gardameer

De meiden vermaken zich hier wel!

 

 

 

 

Viareggio: We zijn verder Italie ingetrokken naar Toscane naar het plaatsje Viareggio. Bij de camping ligt een groot bos, als je die door loopt ga je richting strand. Jammer dat hier overdag zoveel badgasten lagen en door de warmte moeten we de honden overdag wat rustig houden. Dus dan s’ avonds maar richting strand. Eenmaal daar waren er erggg hoge golven. Ik durfde ze daar niet los de zee in te laten gaan. Gelukkig had ik een lange lijn van 5 mtr. bij me, zodat ze toch de zee in konden.

 

Sandy: ” uhhh, nee sorry, ik versta geen italiaans. Nee, ook geen Duits………”

 

 

 

Sandy.

 

Hmmmmm, lekker! De baas bakt pannenkoeken!!!

 

Op weg van Toscane naar Livorno ( voor de boot naar Sardinië ) komen we vlak langs Pisa. Ja, dat kunnen we toch niet overslaan?

Even samen met het vrouwtje op de foto.

 

 

 

 

S’avonds komen we aan op een camping vlakbij Livorno. De camping ligt wat hoger in de bergen, dus lekker koel daar. Verder was de camping nogal verwaarloosd en leek het of dat je een halve eeuw terug was in de tijd….het belangrijkste voor ons was dichtbij Livorno te zijn, aangezien de boot om 8.00 uur vertrok en je al om 6.30 uur in de haven moest zijn. Om 5.15 uur ging de wekker dus! Hoezo vakantie…….??? Op deze camping hadden de honden een heel groot afgezet terrein voor hun zelf en mochten hier vrijuit lopen en spelen, maar dit kostte ook wat! Het was de duurste camping van de hele reis!

 

 

Vandaag gaan we met de boot naar Sardinie. De camper gaat gewoon mee op de boot. Om 5.15 uur ging het wekkertje dus.

Sandy: ” uhhh, goedemorgen! Wat zijn jullie vroeg wakker zeg “! “Oh, gaan we varen vandaag…………..” ?

 

Na 1.5 uur wachttijd mogen de voertuigen op boot.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja, zelfs een zwembad op de boot. Sorry meiden, maar jullie mogen hier niet in!

 

 

Na 7 uur varen is het eerste land van Sardinië in zicht.

 

We gaan eerst naar de oostkust. De honden kunnen daar wel zwemmen, maar op het strand even aanlijnen, want er liggen badgasten en die van mij vinden het dolle pret om bij iedereen even te buurten, wat natuurlijk niet iedereen op prijs stelt!

 

 

 

We hoorden van andere Nederlanders dat het aan de Westkust rustiger is op het strand en besluiten om daar eens te gaan kijken. We komen aan op camping S ‘ Ena Arrubia, direct aan het strand gelegen en inderdaad is het daar zowel op de camping als op het strand erg rustig. Toen we de 1ste keer op het strand kwamen, was er niemand!!! Gewoon eng zo’ n leeg strand, maar prima voor ons en de honden, die konden daar nu lekker vrij lopen, spelen en zwemmen.

 

 

 

 

Li: Queen     Re: Sandy

 

” Jippie!!! Het hele strand en de zee voor ons zelf!!!

 

 

 

 

Sandy

 

Een zeehondje………………………..

 

Queen.

 

Sandy

 

 

Ja, jammer overal komt een eind aan………..de bootreis terug staat geboekt en na 1 geweldige week op Sardinië moeten we weer terug naar het vasteland van Italie.

Weer een wachttijd van 1.5 uur voordat de boot vertrekt van Olbia naar het vasteland van Italie ( Livorno)

Queen kijkt hier even uit het raam van de camper, terwijl we in de wacht staan.

 

De bootreis terug. Zoals je ziet is ons baasje erg moe van de vakantie!

 

Vanaf Livorno hebben we plannen om naar het Ledromeer te gaan. Gezellig want vrienden van ons staan hier ook. Onderweg hebben we vanaf Livorno nog 1 overnachting en dan de volgende dag komen we aan op Camping Al Lago in Pieve. Geweldig! Helemaal top!!! De staanplaats ( staan direct aan het meer ) sanitiar, restaurant, temperatuur. Het Ledromeer ligt op 600 meter hoogte, dit zorgt voor een aangename temperatuur. Gewoon lekker zonnig was het daar en niet al te warm.

Het ledromeer.

 

Op de foto zie je hoe wij daar stonden, de pijl wijst naar onze camper. S ‘ochtends je badkleding aan en je wandelde zo het prachtige heldere water in. Ook de honden konden hier regelmatig los. In de omgeving zelf kun je prachtige bergwandelingen maken!

 

Heerlijk zwemmen met de honden.

 

Je kunt het hele Ledromeer in het rond wandelen in 2.5 uur. Onderweg kunnen de honden regelmatig even zwemmen.

 

 

 

 

 

Verder kun je hier prachtige bergwandelingen maken in de omgeving. Hier zaten we op 1600mtr. hoogte.

 

De honden vinden het nogal vreemd als ze hun eigen echoblaf horen!

 

Henk en Queen in de bergen.

 

Sandy.

 

Na 5 dagen Ledromeer trekken we rustig aan weer richting huis…..onze 1ste stop is dan Nesselwang. Nesselwang is een dorp op 830 meter hoogte in Bayern, Zuid – Duitsland.we staan daar op een camperplaats onder aan een skipiste.Met de kabelbaan gaan we naar een hoogte van ong.1500 mtr. en dan ter voet weer naar beneden,. Een beste afdaling, eerst over brede wandelpaden, later nemen we een route door het bos naar beneden, wat veel steiler gaat maar onderweg zijn er veel watervallen, wat ook heel leuk is. Foto: met de kabelbaan naar boven. De honden zijn niet bang.

 

Eenmaal boven, een prachtig uitzicht!

 

 

 

 

 

 

 

Foto links: lekker rennen in de bergen.
Foto rechts: li: Queen en re: Sandy

 

Onderweg naar beneden even inzoemen op de camperplaats.De pijl geeft onze camper aan .

 

Watervallen onderweg.

 

 

 

Na 2 nachten rijden we weer 500 km verder door naar Mehring aan de Moezel voor 1 overnachting. De volgende dag naar huis moeten we nog 500 km rijden.

 

We hebben samen met onze honden weer een geweldige vakantie gehad en ze zijn super lief geweest! Het was gewoon fijn om de meiden mee te hebben! Queen geniet volgens mij weer van het thuis zijn, maar Sandy wil maar 1 ding……zodra ze de kans krijgt om de camper in te springen gaat ze languit op de bank liggen in de camper en krijg je haar er niet meer uit en dan kijkt ze je aan met zo’n blik van ” gaan we weer………….? “

Onze vakantie zit er weer op. Voor wie nog gaat…………………een hele fijne vakantie!!!

 

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

One Response to 10-7-2011: Kampeer vakantie 2011

  1. arjan arkema says:

    Hallo,

    Prachtige site hoor,en wat een leuk vakantieverslag met de foto-reportage. Wij kijken regelmatig naar jullie site en natuurlijk naar queen en ziggy. Dochter’s zit ook op dit moment te kijken naar de site en we zouden graag nog een keer een afspraak maken,om haar ook eens kennis te laten maken met queen. Kunnen jullie mij hierover terugmailen wanneer dat eventueel mogelijk is of een belletje.

    groetjes arjan 06-46244729

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *