Younique een KNJV C diploma.

Op zaterdag 1 augustus waren de KNJV proeven te Veendam. Zowel zus Lizzy en halfbroer Shadow deden mee aan de proeven. Younique haalde haar KNJV C diploma. Ik ben super trots op Younique, 18 maanden oud en dan een C halen en zelfs nog op een B-proef ( het markeerapport ) een 7 gehaald. Jammer genoeg behaalden Reina met Lizzy en Peter met Shadow geen diploma. Samen met Reina zoveel getraind en zoveel energie en tijd ingestoken, maar Lizzy was schijnzwanger en daardoor niet zoals anders. Ze hadden het zeker verdiend, want ze kan het wel! Hieronder nog wat foto’ s van die dag.

630

Peter met Shadow. Proef a. aangelijnd en los volgen

 

632

Proef b. uitsturen en komen op bevel.

 

646

Reina met Lizzy. Proef a. aangelijnd en los volgen.

 

647

Proef b. uitsturen en komen op bevel. Lizzy is hier net terug.

 

637

Ik met Younique. Proef a. aangelijnd en los volgen.

 

652

De wachtkamer bij proef a en b. Altijd spanning bij deze proeven, vooral bij het vooruit sturen, want dat blijft een moeilijke proef. Voor mij vielen al 3 honden uit, doordat ze niet weg wouden, dus kreeg ik hier behoorlijk de zenuwen…..

 

641

Younique. Proef b. uitsturen en komen op bevel. De eerste keer ging ze maar een klein stukje, maar bij de 2de inzet ging het prima en kwam ze heel mooi en snel terug. Pfff, de kop is eraf!

 

659

Reina probeert Lizzy over water te krijgen. Proef . h. Niet gelukt.

 

657

Younique en ik bij de h proef. De h. proef is een B proef en zover zijn we nog niet. Ze begrijpt nog niet dat ze ” over ” water moet, dus ook Younique ging niet. Toen we aan de beurt waren was er net een radio opname van Radio Noord. De keurmeester zit op het krukje en de radioverslaggever rechts ervan. Tijdens de opname deed ik de proef. ( wat ons verder niet stoorde hoor ). Eenmaal thuis heb ik het terug geluisterd. Ik moest wel lachen…de radioverslaggever betitelde haar als een beetje een ” dwarskop “, omdat ze niet over ging, haha. ” ik zie wel dat het een zwarte hond is, maar welk merk weet ik niet “, en dan op z’n plat Gronings hoort dat best komisch! Tja, op de b-onderdelen moet nog verder getraind worden, komt vast wel!

 

younique 1-8-2015 5

Younique. Proef D. Apport te land

 

younique 1-8-2015 4

Younique. Proef E. Apport uit diep water

 

lizzy 1-8-2015 6

Lizzy. Proef D. Apport te land

 

661

De prijsuitreikingen na de proeven. Jammer dat we geen trofee kregen…..Younique was in de C de beste jonge hond, maar omdat we ook mee hadden gedaan aan de B- ¬†onderdelen, kregen we geen trofee. Bleek achteraf een foutje van de organisatie uit eindelijk toch de trofee in ontvangst mogen nemen…..

 

143

 

3-8-2015 (9)

Haha, die zwarte dwarskop heeft toch wel een C gehaald!

 

3-8-2015 (2)

Straks w.s weer de wintertraining volgen en natuurlijk zelfstandig trainen. Voor nu pauze, even geen trainingen en straks vakantie. Youinique ligt er lekker lui bij…

 

 

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

4 Responses to Younique een KNJV C diploma.

 1. Reina says:

  Mis het trainen met jou en Younique nu al, vond het heel gezellig.
  Lizzy loopt continu met knuffels rond en is soms hevig aan het piepen.
  Even de hondjes rust gunnen en straks weer volop verder..

 2. Martha Gerrits says:

  Hoi Elma,

  Nog gefeliciteerd met je behaalde C diploma. Geweldig.
  Vanwege wondroos in het gezicht kon ik helaas er niet bij zijn.
  Lekker en gezellig doortrainen met Reina en volgend jaar voor een B.

  Groetjes,
  Martha

  • Elma says:

   Ha Martha, dank je wel! Ik had je al gemist zaterdag, ik wist dus niet dat je ziek was. Beterschap! Enne die B komt er vast ook nog wel…..we hebben nog een heel jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *