18-8-2012: Queen haalt haar 2de KNJV – B diploma

Op 1 van de warmste dagen van het jaar hadden we dus de proeven in Veenhuizen. Het was een moeilijk terrein, met het markeerapport te land en het vooruitsturen op een ruig terrein met veel heide en voorheen hadden hier schapen gelopen. Lekker veel geuren dus………….maar we hebben hem gehaald, weliswaar met minder punten dan onze vorige B, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was weer ontzettende leuke en leerzame dag om mee te maken  ( we krijgen de smaak te pakken! ). Voor Queen natuurlijk ook goed om op verschillende terreinen te werken. Want niet alleen Queen, maar veel honden hadden moeite met het terrein. Er zijn alleen maar C en B diploma’ s gehaald, er gingen er aardig wat op voor de A, maar dat lukte niemand.

De E – proef. Apport uit diep water ( eend ). Het schot is net gelost en de eend ligt in het water. Wachten totdat ik het ” tikje ” op de schouder krijg van de keurmeester, voordat ik Queen het commando ” apport ” mag geven.

 

” Jaja, ik heb de eend en kom eraan…………….”. We kregen een 8.

 

De D – proef. Apport te land ( konijn ). Het konijn is opgegooid en wederom wachten op het tikje van de keurmeester, voordat Queen het commando ” apport ” van mij krijgt.

 

 

Niet onze sterkste proef maar het blijft altijd leuk als je hond je blijft verbazen…………we kregen hier een 9!!!

 

Met de keurmeester op weg naar de G-proef, markeerapport te land ( 60 meter ) . Zoals je op de achtergrond ziet was het behoorlijk ruig en hoog heideterrein.

 

Op de terugweg met de eend.Ik kon haar amper zien in de hoge, ruige begroeiing.

 

Okee, de eend is er, maar het markeren ging niet helemaal goed en ze kwam wat trager terug dan ik van haar gewend ben……w.s door het ruige veld. Een 6.

 

A- proef, aangelijnd en los volgen. Een 8.

We hebben weer een heerlijke dag gehad!!!

 

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

One Response to 18-8-2012: Queen haalt haar 2de KNJV – B diploma

  1. Danitsja says:

    Hoi Elma.

    Mooi hoor, dat Queen haar tweede B dilpoma heeft gehaald. Van harte voor jullie beide.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *