6-7-2012: Training enzo……….

De laatste tijd erg druk gehad! Veel extra gewerkt i.v.m ziekte en vakantie van collega ‘s, waardoor we maar met z’ n 2en overbleven i.p.v met 6 vaste late diensten. Onze tuin is geheel ” verbouwd “. Er is een overkapping geplaatst, een nieuw terras en we zijn nu nog met de blokhut bezig, alleen nog even in de verf. Het klinkt allemaal heel eenvoudig, maar er zijn heel wat uurtjes in gaan zitten! Dat viel toch nog wel tegen……Verder zijn Queen en ik  druk met de jachttraining bezig en over een aantal weken zullen we weer meedoen met de KNJV- proeven. Tenminste we hebben ons wel ingeschreven, nu nog de bevestiging. De training ging tot dusver goed, dummies is geen probleem, maar we trainen nu met wild en dat is een ander verhaal. Ja, Queen is nogal een hebberd! Met het apporteren gaat het halen wel vlot, maar het terug brengen van wild gaat in een lager tempo. Soms moet ik dan even streng zijn en wat druk erop leggen om te zorgen dat ze het naar mij toe brengt. Vorig jaar zijn we voor de B-proeven alleen gezakt op het over water sturen, dacht ik dat een paar weken geleden ” het kwartje ” was gevallen, maar nu begint ze weer te klieren……….Afgelopen week had ze echt weer de stimulans nodig van de helper aan de overkant van het water, die dan even wat lawaai maakt en dan gaat ze wel. Maar goed, die hulp krijgen we op de proeven natuurlijk niet en het is de bedoeling dat ze gewoon gaat. We gaan de aankomende weken goed trainen en we zien wel. Vind het gewoon al leuk om die dag mee te maken!

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

2 Responses to 6-7-2012: Training enzo……….

  1. Reina Busscher says:

    Hallo allemaal, zover als haar moeder is Bridget nog niet, maar de eind test van de basis gehoorzaamheid heeft ze met grotendeels een uitmuntend afgelegd. Na de vakantie beginnen we met het vervolg en met de jacht training. Ook Bridget heeft de neiging om de dummie of bal wel erg langzaam terug te brengen of er een ommetje mee te maken.
    We hebben voor haar een “zwembadje” gekocht en ze vindt het schitterend, zeker om er samen met de oppaskinderen in te spelen.

    Een fijne vakantie, groeten Reina

  2. Fam. Sportel says:

    Succes met de KNJV proeven. En natuurlijk heel veel plezier. Peter had ook graag mee willen doen met Shadow, maar dan zijn wij op vakantie in Texel. Wij wensen iedereen alvast een fijne vakantie. Groetjes! ( ps: had je de fotoos nog ontvangen?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *