Dagboek pups Younique x Ticket week 7

Hieronder kun je de andere weken aanklikken:

week 1– week 2 – week 3week 4week 5week 6 week 8

 

   Update 6-8-2017.

Vanaf morgen gaan we beiden weer aan het werk en sta ik er dan deze week overdag alleen voor. Zelf begin ik morgen weer met de avonddiensten en neemt Henk het in de avond weer over. Dinsdag de puppy – test en aan het eind van de week gaan de eerste pups vertrekken. Daardoor deze week waarschijnlijk niet dagelijks meer een update of misschien in de avond pas. Week 7 sluiten we bij deze af…..

 

Het was gisteren mooi weer en zijn we aan het eind van de middag met de 4 teefjes op stap geweest. Autorijden ging prima, zelfs op de heenweg waren ze redelijk rustig.

 

 

 

En LOS zijn we………de wereld in!

 

Geweldig hoe Younique haar oren omhoog staan. Het zwarte teefje rechts van haar gaat van schrik rechtop staan.

 

 

Younique daagt ze uit. Nou Younique ik denk dat jij voor nu nog de snelste bent ( gaat vast niet lang meer duren…..)

 

 

Muizenjacht dames???

 

Eenmaal thuis een lekkere maaltijd verdiend! KVV met makreel erdoor. Voor de pups in stukjes door de KVV en voor de grote meiden elk een halve makreel. De pups vinden vis lekker. Ze eten sowieso als wolven in de KVV.

 

——————————————————————————

 

   Update 5-8-2017.

Gisteren een uitstapje gemaakt met 4 van de 8 pups. De 4 reutjes gingen mee. Eerst een autoritje van ongeveer 15 min. Natuurlijk even piepen in het begin, maar op de terugweg was het stil. Als het morgen droog is gaan de 4 teefjes dan een uitstapje maken. Eenmaal thuis kregen alle pups hun maaltijd en daarna lagen de reutjes een tijdje ” knock out ” en  bij  te komen van alle nieuwe belevenissen.

Wat hadden we een plezier om die pups door het hoge gras te zien hobbelen.

 

 

De bar was gewoon mee. Altijd gemakkelijk!

 

Alle 4 tegelijk in beeld.

 

Achter mams aan.

 

Je kan bijna het plezier van zijn snoetje af lezen.

 

Nog van 2 pups mooie portretjes:

Beiden 6 weken en 5 dagen oud.

 

 

————————————————————————
   Update 4-8-2017.

Gisterenavond alle pups in duo’s aan de voorkant van het huis laten spelen. Gelukkig hebben we een rustige straat en waren we met z’n 2en. Ze vonden het geweldig en gingen van alles onderzoeken. We hebben veel om ze moeten lachen. Geen foto’s kunnen maken, daar hadden we het te druk voor. Voor de aankomende dagen staan nog uitstapjes met de auto gepland.  Aanstaande dinsdag is dan de puppietest en vanaf donderdag 10 aug. gaat de eerste pup dit huis verlaten. Het komt steeds dichterbij…….

 

Per duo af en toe in de kamer vinden ze ook erg leuk.

 

 

Op top snelheid de kamer door.

 

 

 

————————————————————————————-

 

   Update 3-8-2017.

De dierenarts en de assistente zijn vanmorgen geweest om de pups na te kijken. Oogjes, oortjes, gebitjes, hartje, longen, buik bevoeld. Alle 8 zijn ze gezond bevonden. Bij de reutjes wordt dan tevens gekeken of de balletjes al zijn ingedaald. Bij 1 reutje al compleet. Bij de rest soms 1 of onderweg….dit komt dan later nog. De pups gaven net zoals bij het chippen geen kik bij de enting. De dierenarts was helemaal verrukt van de pups en niet bij ze weg te krijgen. Moedig stapte die de ren in. Vervolgens kwam die daar ook niet meer uit, want alle 8 hadden ze zijn veters te pakken en ja, kom dan nog maar eens weg….:). We hebben hem even moeten helpen. Ze kennen mijn stem precies, toen ik  ” puppies ” riep, kon die weer uit de ren komen. Veel foto’s gemaakt door de dierenarts. Als het goed is komt er later nog een link op hun facebook.

 

Mama Younique mag van mij nog maar 3 x voeden op een dag. Ze zuigen haar helemaal leeg. Ze is zoooo lief voor de pups. Ik ben van andere teefjes wel gewend dat ze tegen deze tijd wel laten blijken dat het klaar is met voeden, door even een grauw naar de pups te geven, maar dat doet zij dus niet.

 

Tussendoor bij de pups krijg ze een shirt aan, zodat ze niet kunnen drinken. Beetje vreemd vinden ze dat wel.

 

Handdoekje trekken. Wat kun je een lol hebben met een oude handdoek.

 

Pensstaafje trekken is ook leuk!

 

Alweer 6.5 week oud.

 

————————————————————————————

 

 

   Update 2-8-2017.

Zomaar even wat pups op de ” kiek “.

Reutje bandje blauw

 

Teefje bandje rood. Prachtig weer die gekruiste voorpootjes. Familie trekje?

 

Die moeten nodig eens schoon….

 

————————————————————————————–

 

   Update 1-8-2017.

De pups zijn afgelopen zondag voor de 3de keer ontwormd en aanstaande donderdag komt de dierenarts hier thuis op de pups hun eerste enting te geven. Tevens worden alle pups dan even nagekeken en krijgen ze hun paspoortje.

Gisteren was hier achter het huis warm ( 27 graden )  en zonnig. Er staan wat kleine drinkwater bakjes, waar ze door heen lopen en in willen staan. Nou alles kan geregeld worden hier hoor. Willen ze water, dan krijgen ze water! Het beeld is af en toe wat streperig, dat komt doordat er dan net even zonlicht in komt. Sorry voor de kwaliteit, maar hij is wel leuk.

 

 

 

En nu maar weer wat opdrogen.

 

 

Mama Younique  heeft nog nooit geen grom gegeven en laat alles maar toe. Regelmatig gaat ze naar de pups om te voeden. Ze krijgt nu nog steeds 2 kilo KVV op een dag, maar het zet nog niet aan. Ik doe haar nu af en toe maar een t-shirt aan, zodat de pups niet kunnen drinken. Blijkbaar nemen ze toch meer van haar af als dat ik dacht.

 

——————————————————————————-

 

   Update 31-7-2017. Vandaag alweer 6 weken oud.

Aangezien Younique haar oma en moeder eten voor hun pups uitspuugden, zag ik hem al aankomen………….ook Younique probeert nu haar eten op te geven voor de pups ( zoals vanmorgen ). Direct na het eten mag ze dus even niet bij de pups.

 

Het is een heerlijk stelletje! Altijd lachen om die boefjes.

 

 

Etenstijd! Ze horen het geluid van hun bakjes. Het clubje zit klaar voor de maaltijd.

 

Zo af en toe mogen er wat pups in de kamer spelen.

Comments are closed.